Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak poznat zkrat

Zkrat při výměně baterie, tedy v oblasti baterie, způsobí menší ohňostroj, ale stále nemusí způsobit zničení řídicí jednotky. Jiný zkrat, třeba někde ve vodičích má zpravidla jiný důvod, třeba prodření izolace vibracemi.
Co se týče vlastní jednotky, nelze si ji představovat jako třeba žárovku s vypínačem. Je to relativně dost složité elektronické zapojení.
Proč by uvnitř jednotky mělo dojít ke zkratu? Nefunkčnost může způsobit celá řada různých poruch, třeba vadný tranzistor, kondenzátor, přerušený odpor, studený spoj, nebo třeba špatně obnovený software, pokud tam je nějaký procesor. Závada může být jakákoliv a přitom se nemusí jednat o zkrat jako takový. Právě zkrat, tedy nežádoucí spojení něčeho co spojeno být nemá, mi v řídicí jednotce připadá nejméně pravděpodobné.
I když například porucha kondenzátoru probitím, za zkrat považovat lze. Ale vůbec k tomu nemusí dojít přerušením napájení při výměně baterie.
Jako třeba zapínání a vypínání televizoru také zkrat nezpůsobí. Ale k poruchám součástek dochází náhodně, případně určitým opotřebením za čas.
Myslím, že v servisu nejméně uspěješ, pokud budeš trvat na zkratu.
Myslím, že by bylo vhodnější se poinformovat, zda výrobce auta má nějaké podmínky a postup, při výměně baterie. Pokud ano, pak zjišťovat, jestli servis tento postup dodržel. Pokud servis postup nedodržel, a mohlo to způsobit poruchu, pak je jedno, jestli je to zkrat, nebo něco jiného.
Vzhledemk tomu, že je to asi dost obtížně dokazatelné, byl bych rád, že servis je ochoten dodat novou jednotku za cenu práce. Ta jednotka bude asi jistě dražší než výměna. Také se může stát že se servis vykroutí a nedostaneš nic. Ale zkus to, nechci tě odrazovat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny