Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LED bodovky blikají

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem ohledně blikání žárovek. Nastíním vám situaci. V koupelně máme 5 halogenových 12V bodovek, každá 35W (175W). Nad sádrošem je někde transformátor, bohužel jeho hodnoty neznám a zatím se mi do té skelné vaty moc pouštět nechce. Jenomže ty halogenky moc topí, mají konektor MR16 a ten se po čase tím teplem doku***. Pak mají nedokonalý kontakt a odcházejí. Tak jsem nakoupil místo nich 7W ledkové bodovky. Což by logicky mělo celkem brát 35W. Nicméně když zapojím všecky tak je celá soustava jako stroboskop. Když jsou zapojené jen tři tak to chvíli vydrží, ale pak se to taky rozbliká. Takže to utáhne jen dvě 7W bodovky. Nějak mi to nejde do hlavy. Někdo nějaký nápad ?

EDIT: ještě mě napadla verze, že je ten transformátor už špatný a blikají aj ty halogenky, jen než zhasnou tak to okem nepoznám a vypadá to jako by furt svítili. Mohl bych to i proměřit, ale pochybuju že bych na multimetru ty impulzy poznal a osciloskop doma nemám.

Tak jsem se byl podívat na půdě, hodnoty jsem neviděl (je to zadeskované) ale je to nějaký spínaný paskvil. Je tedy možné že má nějaký minimální odběr a když je menší tak je nestabilní ?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny