Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem odvlhčovač vzduchu

Ahoj,
chtě nechtě, budeme muset řešit odvlhčení obchodu - květinářství. Vlhkost je vzdušná, nevzlíná (viditelně) zespoda - a je bohužel vzhledem k provozu nevyhnutelná.

Zdi - 60cm cihly, bez zateplení a možnosti zateplení.
Topení - přímotopy, držíme 20°C, víc není možné
Vlhkost - 95%
Okna - plast

Větráme pravidelně. Vlhko kondenzuje celkem pochopitelně na chladnějších místech - tepelné mosty u výloh apod., bohužel s chladnějším počasím začalo docházet ke tvorbě plísní.
Výlohy ošetřím obkladem už kvůli údržbě, čímž zároveň odsuneme část problému - kondenzace nebude tolik vadit a kondenzát se bude snadno odvádět. Ideální by bylo nějaké systémové odvhlhčení vzduchu. Napadá vás rozumné a cenově přijatelné řešení? Přímotopná sazba nám dává jisté možnosti v použití statických elektrických odvhlčovačů.

Domnívám se, že plastová okna starému domu vyloženě ublížila, na problému se zřejmě podílí i fakt, že před lety nějaký chytrolín zazdil odvětrání sklepa a dům podle mě prostě nepracuje jak by měl.

Díky za jakýkoli nápad.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
děkuju za názory, nakonec se podařilo správce (s postrčením majitelky) přemluvit k činnosti - vybour… poslední
nocturneop15 23.11.2017 13:10
nocturneop15

děkuju za názory, nakonec se podařilo správce (s postrčením majitelky) přemluvit k činnosti - vybourá průduch ze sklepa, který nesmyslně zabednili a znemožnili tak normální cirkulaci vzduchu a zároveň k nám umístí malou rekuperační jednotku...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru