Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem odvlhčovač vzduchu

Ten vypadá velice futuristicky, a ta hadička je taky výhodou (pokud je ji kam vyvést). Já mám zkušenosti u svého známého s trochu hranatějšími, myslím, že nedávno odešel poslední, ale při víc jak 10 letech non-stop provozu se neni čemu divit (vzhledem k tomu, že těm předchozím jsem nekokázal pomoct (zkrat v motoru v hermeticky uzavřené části chladicího okruhu), tak už mě k němu nevolal). Nevyzvídal jsem ani jestli dotyčný zase zajede do obi (nebo odkud to měl) a koupí tucet odvlhčovačů, mám svých starostí dost a ještě abych se staral o cizí. Právě nádoba s omezeným objemem tam byl kámen úrazu, protože se muselo pravidelně kontrolovat, jestli není plná.
Toho tepla bude o něco víc, protože kromě samotného příkonu (který se ve výsledku spotřebuje ne teplo a malá část možná na hluk) je tu ještě teplo odebrané té vodě (aby kondenzovala, musí jí ochladit pod rosný bod a ohřívá pak už jenom vzduch bez vody; viděl jsem ale i modely, které to teplo dávají vodě a můžou ochlazovat vzduch). Ve výsledku se teplota v místnosti držela o 2°C výše, než když neběžel.
Důležité je, aby to byla "lednička" a ne jenom nějaký chemický pohlcovač. Nechápu jen to slovo statický v dotazu, to jako že nemá kompresor, ale peltiéry (termočlánek naruby)? Ty přece mají mizernou účinnost, kterou vyvažují jiné výhody, ale zrovna pro tuhle aplikaci by to měl být klasický kompresorový (neboli modifikovaná lednička).

Obávám se, že plastová okna by situaci spíš zhoršila, protože ta jsou pro vlhkost nepropustná.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny