Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak dostat teplo do spodní části místnosti

Mám v chatě obezděnou krbovou vložku, kterou se vytápí celá chata (tři místnosti). Jsou tam zabudované tzv. krky, kterými jde teplo i do dvou vedlejších místností - vývody ve stropě. Problém je ten, že u podlahy je chladno a u stropu teplo. Jak s tím vzduchem zamíchat (jaký použít ventilátor či něco jiného) aby bylo teplo i dole. Místnosti nejsou nijak vysoké, přesto mě zlobí, že když už je teplo i dole, pak výš už je zbytečně horko. Jak dostat to teplo do spodní 1/3 výšky místnosti. Děkuji za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
šlepotajúci, nežný, hladkajúci vánok vychádzajúci z pomalootáčkového stropného ventilátora, zároveň…
Nuda 16.11.2017 05:25
Nuda
Děkuji za vtipnou odpověď, ale u stropních ventilátorů je téměř všude poznámka - nedoporučuji montáž…
zmrzlá noha 16.11.2017 08:40
zmrzlá noha
Ty si myslíš, že bude nevyvážený, heblaním sa ti postupne vyrve zo sádrovice? Túdle. Poznám a dám ti…
Nuda 16.11.2017 10:43
Nuda
Pořád je ten větrák s motorem a lopatkami těžký a kroutí se proti stropu. Jestli to výrobce nedoporu…
kejki 16.11.2017 23:49
kejki
Tak oni ty ventilátory používají i hloupí amíci v těch jejich dřevostavbách. Tam jde spíše o to , ab…
jenda d 17.11.2017 08:09
jenda d
V těch dřevostavbách nemívají sádrokarton vetknutý do stěn, pokud by ho měl studenánoha zavěšený, as… poslední
kejki 17.11.2017 16:02
kejki

šlepotajúci, nežný, hladkajúci vánok vychádzajúci z pomalootáčkového stropného ventilátora, zároveň elegantne slúžiaceho, ako sofistikovaný luster.

Pôsobenie, opis, výuka:
Ventilátor reverzným pohonom nasáva teplý vzduch smerom do hora, od stropu tlačí zohriaty luft pod stropom po obvodovom murive útulnej komnaty smerom dolu k zmrznutým haxniam geriatrov. Týmto efektom reverzného chodu nevzniká nepríjemný prievan z vrtule vanúcej vzduch rovno do papule, teda nehrozí ti tzv. "krivá huba". "Křivá huba", ten známy CZ boľševický zlodej, už chcípol?

Hľa, link, len si vybrať:
https://www.google.sk/search?q=stropn%C3%BD+ventil%C3%A1tor&client=firefox-b&dcr=0&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjl0Kq-ncLXAhUGSRoKHebCCl0QsAQIfA&biw=1104&bih=621&dpr=1.3

Som ti našiel jeden lacný, prepínací s oboma chodmi, tam aj onam, na zimu a fukar do papule v sparnom lete.
https://ventilatory.heureka.sk/klarstein-spin-doctor/specifikace/#section

Ak si čipera, čórni zo stropu vetrák niekde v ambulancii, napr. u zubára, tam ich majú dostatok, sú dostať úplne zadarmo. Dones si štafle lakované na žlto, nahoď vyžehlené firemné monterky s vyšitým emblémom na chrbte, v pravej ruke bedňu s homologovaným vercajkom a na pravé poludnie začni od-inštalovať s pohvizdovaním nejakej známej relaxy melódie renomovaného majstra z odboru vetrákológov.

Děkuji za vtipnou odpověď, ale u stropních ventilátorů je téměř všude poznámka - nedoporučuji montáž na sádrokartonový strop a právě ten tam mám. Chtělo by to jen nějaký malý, lehký a ten jsem neobjevil. Pokud někdo takový má, prosím o radu.

Ty si myslíš, že bude nevyvážený, heblaním sa ti postupne vyrve zo sádrovice? Túdle. Poznám a dám ti jednu radu.

Nemaj obavy, hmoždínky v diere podlep, opatli lepidlom skrutky na závitoch pred vsunutím a navyše, ako bonus, podlep komplet hornú nohu vetráka pricapenú tesne k sádrokartónu nejakým tým xindlom lepidlom z radov Den Braven mamut a spol. silákov v tube za 2€, určený do pištole, tj. podlep nohu festovným lepom kvôli postupnému nerozviklaniu vetráka lepidlom nahádzajúc klince pri lepení obrázkov s pekne vyfarbenou svokrou bárskde na stenu, v obývačke, nad TV prístrojom logicky aj v spálni, hneď oproti kanapíčku.

https://tmely-silikony-lepidla.heureka.cz/den-braven-mamut-glue-high-tack-290-ml-bily/#

Pořád je ten větrák s motorem a lopatkami těžký a kroutí se proti stropu. Jestli to výrobce nedoporučuje, asi k tomu má důvod. To už může udělat ventilační sloup pro stahování horkého vzduchu dolů, nebo použít stojanový ventilátor.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru