Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plynová přípojka po několika letech

Nemáte někdo zkušenost s připojením plynu po několika letech. Matka totiž bydlí v domě, kde topí uhlím, ale teď začala špatně chodit a vznikl problém, jak si bude v zimě topit. Asi před 20-ti lety se její obec plynofikovala a otec nechal tehdy v plotě vybudovat skříňku na plynoměr, kam zavedli trubku, ale nic víc.
Mě se teď jedná o to, zda bych mohl nechat zřídit plynový kotel, ale zároveň vím, že v obci už moc nechtějí E-ONi dávat povolení novým domům na přípojky. Požádal jsem formulářem o prozkoumání našeho připojení, ale E-ON na to má 30 dní a to bych už mohl nechat dělat projekt, páč zima je tu rychle. Bojím se, ale že mi to zatrhnou a tak to nechci zadávat zbytečně.
Má někdo zkušenost s tím, že když už má několik let připravenou přípojku, tak to jde připojit, i když do novostaveb ne?
Děkuji Olda

Předmět Autor Datum
Oslov osobne (alebo zriaďovateľ-matka) registrovanú firmu, podpíš s týmto zhotoviteľom zmluvu o diel…
Nuda 12.11.2017 05:57
Nuda
se podívej na dodavatele plynu, E.ON není jediný
paul 12.11.2017 12:29
paul
Ano, děkuji za odpověď, ale trubka do skříňky je jenom jedna a jde mi o to jestli možným připojením…
Oldřich_Kos 12.11.2017 13:18
Oldřich_Kos
protože jak jedna ze součástí vyúčtování je tzv. rezerace výkonu, já tomu říkám trubkovné...řekl byc…
paul 12.11.2017 13:26
paul
K ostatním informacím - projekt stejně budete potřebovat, takže si ho nechte udělat co nejdřív, ať s… poslední
Kachlík 12.11.2017 13:51
Kachlík

Oslov osobne (alebo zriaďovateľ-matka) registrovanú firmu, podpíš s týmto zhotoviteľom zmluvu o dielo. Firma sa o všetko potrebné spolu s odtlakovaním prípoja postará. E-ON je velice rád za každého nového klienta, never poverám a kecom.

Ano, děkuji za odpověď, ale trubka do skříňky je jenom jedna a jde mi o to jestli možným připojením (osazením) plynoměru u nás i tak počítají, i když pro nově zřizované připojení dávají zamítavé stanovisko.

protože jak jedna ze součástí vyúčtování je tzv. rezerace výkonu, já tomu říkám trubkovné...řekl bych že dokonce očekávají, že rezervovaný výkon začnete odebírat. V tom byc problém neviděl. Vy máte rezervováno, noví žadateleé rezervováno nemají a dodavatel zřejmě už nemá kapacitu pro další přípojky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru