Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem V mrazáku se tvoří obrovská námraza - po odstranění je tam znovu za den...

Dobrý den, v mrazáku je už delší dobu dost námrazy, ale poslední cca dva týdny je to neskutečné, led pokrývá nejen vnitřek stěn a je i vevnitř u věcí v šuplíkách, ale je pokrytá celá přední stěna a jsou tam obrovské nánosy ledu, přes které nejde ani silou žádný šuplík otevřít. Tak to odlámu a další den je to tam zas....Máme lednici i mrazák zabudovaný ve skříni, takže je možné, že to špatně těsní, ale předtím to tak hrozně moc ledu a tak rychle nedělalo. Je tam kolečko, na tom je nastavená čtyřka z šesti, pak tam svítí On a super, alarm ne. Je tam ještě jedno kolečko, kde je S a N a je to nastavené někde mezi nimi. Ale myslím, že s tím taky malý netočil...Je to prostě záhada. Ta lednice i mrazák jsou v rámci kuchyňské stěny, od plotny cca 1,5 metru, ale určitě teď nevařím víc než předtím. Byt taky nepřetopujeme, takže nemáme tepleji než dřív...Moc děkuji za jakýkoliv nápad, co s tím...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nepatlejte tam žádnou indulonu, ta těsnění nenahradí. Vám netěsní dvířka mražáku, to je docela častý…
mire 08.11.2017 15:42
mire
Tomu volnému netěsnícímu přiložení dřevěných dvířek nerozumím...Naopak čím těsněji budou přiléhat, t…
Lenkaa 08.11.2017 16:19
Lenkaa
No,to právě ne. Když budou přiražené jen ty skříňkové,tak vůbec nemusí být dovřené ty mrazákové. Pop…
kozakl 08.11.2017 18:01
kozakl
No to si taky myslím, ale pokud jsou dřevěné přiražené a ty mrazákové ne, tak logika věci říká, že p…
Lenkaa 08.11.2017 19:52
Lenkaa
Úplně nejlepší pro vás bude, kdybyste na cca týden úplně odmontovala dřevěná dvířka, nemělo by to bý…
mire 09.11.2017 08:59
mire
Tak se záhada vyřešila, dítě pootočilo zmiňovaný čudlík z pozice N do pozice S, proto svítila kontro…
Lenkaa 13.11.2017 08:02
Lenkaa
Je mi líto, ale nevyřešila. Jakékoliv, opravdu jakékoliv nastavení mrazícího výkonu nemá vliv na mno…
mire 13.11.2017 21:41
mire
Ale vždyť jsem to psala...Byla tam drobná netěsnost, takže nějaká tenká vrstva ledu tam byla. poté,… poslední
Lenkaa 14.11.2017 07:13
Lenkaa

Nepatlejte tam žádnou indulonu, ta těsnění nenahradí. Vám netěsní dvířka mražáku, to je docela častý jev u vestavěného nábytku. Mohl se trochu pohnout nábytek, nebo mražák v něm. Zkuste ten mražák trochu povytáhnout, stačí o málo. Pokud to vůbec nepůjde, tak seřiďte dřevěná krycí dvířka tak, aby po celém obvodu dvířek byla malá vůle - použijte list papíru a musí být všude volně.

Úplně nejlepší pro vás bude, kdybyste na cca týden úplně odmontovala dřevěná dvířka, nemělo by to být zase tak složité a hned uvidíte, jestli se mražák přestane namražovat. Pokud se to zlepší, tak byla na vině špatně seřízená dřevěná dvířka případně posunutý mražák. Bez téhle zkoušky vás zřejmě nic nepřesvědčí o tom, že aby jedny dvířka opravdu těsnily ( ty kovové na mražáku) tak ty dřevěné jim v tom nesmí bránit - musí být nepatrně nedovřené, rsp. musí se dotýkat jen velmi velmi zlehka, proto ta zkouška papírem.

Tak se záhada vyřešila, dítě pootočilo zmiňovaný čudlík z pozice N do pozice S, proto svítila kontrolka "super". Takže to supermrazilo, no a pak stačila trocha námrazy, nedovřené dveře a byla z toho námraza několikacentimetrová...Stačilo otočit čudlík zpět....Ale i tak všem děkuji. I teď už víte, co ty značky S a N znamenají a co mohou způsobit :-).

Je mi líto, ale nevyřešila. Jakékoliv, opravdu jakékoliv nastavení mrazícího výkonu nemá vliv na množství vytvořené námrazy uvnitř řádně uzavřeného přístroje. Pořád s vám nedaří uvěřit, že váš problém je způsobený nedovírajícím nebo výrazně poškozeným těsněním. Do prostoru mražáku proniká soustavně vlhký vzduch z místnosti, uvnitř kondenzuje a tvoří led. V této situaci platí, že pokud zvýším výkon tak se samozřejmě zvýší i tvorba ledu. Netěsnost pro vás to znamená vyšší spotřebu el. energie a větší opotřebení systémů v mražáku.

Ale vždyť jsem to psala...Byla tam drobná netěsnost, takže nějaká tenká vrstva ledu tam byla. poté, co to dítě přeplo ( a opravdu to udělal bez moka lžičky atd., jde tím posunout i bez toho, navíc ta písmenka jsou od sebe cca 3 mm, což taky nechápu, proč to neudělali na opačné straně kruhu..)se zvýšil mrazící výkon a další led se tvořil mnohem rychleji, což zvýšilo netěsnost ještě víc, protože i když jsem na vnější straně šuplíků led odlámala, byl i vevnitř šuplíků a za nimi...Proto samotné odlomení bylo nanic...Vlhkost byla opravdu vyšší, v 1kk usším prádlo...Teď je čudlík na N, lednice komplet odmražená a za dva dny ani známka po ledu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru