Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Drenáž okolo domu.

Dobrý den,
je mi známo, že dotazy okolo drenáže už byly mnohokrát odpovězeny. Mám problém stěna domu se nachází cca 1metr pod úrovní země. To znamená, že podlaha vnitřní místnosti s izolací je asi 1,2metry pod úrovní. Udělal jsem výkop, ale narazil jsem asi 5-10cm pod úrovní podlahy na beton, který má tvořit žlab a pod ním je zalitá izolace. Hlouběji jít tedy nemohu. Na stěnu jsem dal nopovou fólii až nad úroveň zeminy. Chci teď položit drenážku a vše udělat dle postupu jak má být. Celé to chci zasypat štěrkem až do roviny se zemí. Mám dotaz jak velký je problém, že jsem nemohl kopat více pod úroveň podlahy. Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Resil jsem obdobny problem, podlaha domu byla cca 40 cm pod urovni venkovniho terenu, problem byl v… nový
pospa65 01.11.2017 07:20
pospa65
Blahopřeji k úspěchu. Jen se zeptám na několik drobností. ..tlacila mokra zemina na cihly a dochazel… nový
milan.cukrar 01.11.2017 08:50
milan.cukrar
Zdravim vas. Ano tahl jsem nopovku s izolantem az 25 cm po vnitrni podlahu, dale jsem nemohl protoze… poslední
pospa65 01.11.2017 13:52
pospa65

Resil jsem obdobny problem, podlaha domu byla cca 40 cm pod urovni venkovniho terenu, problem byl v tom ze se me tlacila mokra zemina na cihly a dochazelo k tepelnemu mostu a hlavne k nasavani vody z hliny, pomohl me vykop, hydroizolacni trubka(mozna nemusela ani byt) a hlavne nopovka na kterou jsem jeste nalepil extrudovany polys, to cele jsem zakopal cca 25 cm pod uroven vnitrni podlahy, dale jsem nemohl jit, hydroizolaci 70 let starou mam cca 10 cm pod urovni podlahy. Dale jsem pokracoval ve skladbe geotextilie do ni jsem sypal hruby kamen, na vrch jemny a pak sterk a nasledne jsem to vse uzavrel dlazbou. (dlazba tam byla puvodne) Dale za dlazbou uz je asfaltovy plac. Vrsek presahu nopove folie jsem nechal cca 25 cm a zakoncil listou. Mam to patym rokem a dobry vysledek byl spozorovan cca po pul roce, zed krasne proschla a od te doby mame klid.

Blahopřeji k úspěchu. Jen se zeptám na několik drobností.
..tlacila mokra zemina na cihly a dochazelo k tepelnemu mostu...
to jste oddělil nopovkou a nepropustným izolantem XPS. Ale co ta vlhkost a voda, která steče dolů, podle těcho materiálu až k pod 25cm pod podlahou? Co tam dělá ta voda? Nejde do suché zdi? Tu starou hydroizolaci máte pod podlahou a pod zdí?
Děkuji

Zdravim vas. Ano tahl jsem nopovku s izolantem az 25 cm po vnitrni podlahu, dale jsem nemohl protoze dum stoji na kameninovem zakladu a jeste bych nebyl schopen udelat spad pod drenazni trubku. Izolant je extrudovany 3 cm a nad nim jako sokl je izolant extrudovany 10 cm. No vodorovna izolace je hodne stravena, myslim si ze pokud by tam byla voda ktera by stekala z nopovky tak uz ji mam v baraku a nebo prave naopak ne, stihla by se odparit. Dle meho diky tomuto zakroku se zadarilo nemluve o tom ze jsem takhle provedl izolaci ze 3/4 domu v ruznych urovnich terenu. Dale jsem mel dalsi problem v rozich kondenzovala voda, typicky tepelny most. Dum jsem zateplil svepomoci 12 sedym derovanym polystyrenem, to mam zase 4 rokem a parada, po flecich nikde ani pamatky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru