Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Teplota vody v kond. kotli

Nedaj na kecy, nejakým čidlom v exteriéri neušetríš ani trt makový ani ak berieš v potaz, že murivo pracuje s tzv. akumuláciu, tepelnou zotrvačnosťou.

Jedine opláštiť obvod, potom sa objavia tie tisíce ušetrených Kč. Ale chce to min. 20cm izolant a ako bonus, trojsklo. O strope a type strechy, či tepelných mostov nad prekladmi okien, si sa nezmienil ani ceknutím, tu je tiež rezerva.

Ja mám doma 24.5°C nonstop, ako u židov, bo tí sú pri tejto teplote velice čiperní, a platím polovicu. Pri 20°C by som klepal kosu. Lenže: 45cm Ytong, na tom nacapený 25cm izolant, izotermické trojsklo, stropy sú z miaka + 15cm nobasil, vrchný betón, finálne parkety, sedlová strecha je obojstranne zadoskovaná s 25cm vrstvou nobasilu medzi hranolmi a alobalovou dvojvrstvovou fóliou pod parozábranou zo strany škridiel.

Dole sa podlahové kúrenie takmer nezapíná, (tu si mrazák, chladnička, varná kanvica, indukčný šporhelt s el.trúbou na pečenie a zopár prdov z ľudského tepla vystačia do -10°C vonkajšej teploty) len pod sedlovou strechou by bolo zima, ako v stane, tam je voda do podlahy extra el.ventilom pripúšťaná podľa horného izbového termostatu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny