Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Okno na ventilačku, silný vítr

Soused pod námi (v paneláku) má ve svém 1+1 celoročně otevřené okno, na ventilačku. Odjel na víkend a jelikož má podle předpovědi řádit pořádný vichr, říkám si, jestli mu to okno neodletí :-) Docela se to teď na patře řeší, panika se šíří :-) Nechali jste někdy během silné bouřky nebo větrného dne pootevřené okno? Pokud ano, napáchalo to nějaké škody?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nikdy jsem okno nenechal otevřené a jel do čudu. Otevřená ventilačka se může při inzerovaném větru (…
Rce 28.10.2017 00:00
Rce
Já si o něm také myslím svoje, o tom okně už jsme mu několikrát říkali, že nedělá dobře. Asi je potř…
Janca33 28.10.2017 03:31
Janca33
Ventilačka má malú plochu, aby ju nejaký vánok v strednej Európe dokázal náporom poryvmi vetra vyrva…
Nuda 28.10.2017 13:45
Nuda
Nuda, nechápu proč okno otevřené na ventilačku( mikroventilace) má malou plochu. Dle mě má stejnou p…
Aaaasssa 28.10.2017 20:12
Aaaasssa
Tazatel o mikroventilaci nic nepíše. Momentálně jsem to vyzkoušel (v šestém patře) a mezi zavřeným o… poslední
jirka44 29.10.2017 08:19
jirka44

Nikdy jsem okno nenechal otevřené a jel do čudu. Otevřená ventilačka se může při inzerovaném větru (hlásili teď nárazy až 140 km/h) urvat. Nepíšeš, zda-li je to shnilé staré dřevo nebo nový plast. Ale bál bych se i při novém plastovém okně, ta táhla a planžeta je sice dimenzovaná na určitý tajfůn venku, leč čeho je moc, toho je příliš a vichr to prostě ulomit může. A spolehlivě tam může při lijáku řádně natéci, nehledě na to, že kulový blesk (hlásili i bouřku) rád vlítne otevřeným oknem. Nebývá sice častý, ale náhoda je blbec. Rozhodně nechat cokoliv otevřeného a jet do háje je dost nezodpovědné.

PS: Ostatním v domě by to nemělo ublížit, mají tam jistě ještě zavřené dveře. Potopa je však možná.

Já si o něm také myslím svoje, o tom okně už jsme mu několikrát říkali, že nedělá dobře. Asi je potřeba, aby se mu to fakt urvalo (plastové okno) a vytopilo někoho pod ním, aby se konečně vzpamatoval. V bytě se téměř vůbec nezdržuje, prakticky bydlí jinde a docela nás všechny fakuje...

Ventilačka má malú plochu, aby ju nejaký vánok v strednej Európe dokázal náporom poryvmi vetra vyrvať. To by musela byť nezaistená, oproti v byte by muselo byť otvorené iné okno kvôli prievanu a mlátiť by muselo okno zo sebou na pántoch hore-dole, širinú-marinú, odtál-potál, buch-tresk, mrd-trt.

Maximálne by vyletelo z okna ventilačky zasklenie. Potom by si mal varovať suseda, aby sa neporezal svoju bosú nožičku o čriepočky zo skla.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru