Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké použít trubky u vrtané studny

Dobrý den,
prosím o radu. Mám vrt 30m s průměrem 125mm. Od vrtu bude v zemi vybagrovaná drážka až k chalupě. Délka drážky asi 30 metrů. Jaké použít trubky nebo hadice pro spuštění do vrtu a pro pokládku do země? Musí to být v nějaké chráničce?
Nedovedu si představit, že do studny budu svařovat trubky a postupně je pouštět s čerpadlem dolů. Když to pak budu chtít vytáhnout, musel bych to rozstříhat. Asi bude lepší nějaká hadice na pitnou vodu.
Jak to vidíte?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
https://tvarovky-trubky.heureka.sk/ Osobne som natiahol od sacieho koša (mám na konci pod vodou v s…
Nuda 24.10.2017 14:32
Nuda
Koukal jsem na čerpadlo, které jste zmínil a v mém případě je úplně k ničemu. Potřebuji tlačit vodu…
Hanz0007 30.10.2017 07:56
Hanz0007
Jestli je to úplně správně nevím,ale do vrtu používám už asi 30 let Malyše a k tomu opletenou PVC ze… poslední
Karel04 30.10.2017 09:10
Karel04

https://tvarovky-trubky.heureka.sk/

Osobne som natiahol od sacieho koša (mám na konci pod vodou v studni spätnú klapku z mosaze a silononu na pružinke o rozmere klapky 5/4") závitom na plastovú redukciu priamo na tieto čierne LDPE tvarovky. (pri rozoberaní a montáži už žiadne hasáky vláčiť do studne, stačí povoliť plastový fiting silou ruky).

Koncovka LDPE tvarovky so sacím košom visí vertikálne do studni na fitingu 5/4" pozinkovaného oblúka zakončeného pozinkovou trubkou smerom do čerpadla Sigma SVA III° 32 v šachte hneď vedľa studni a z čerpadla prepojeného s 100l tlakovou expanzkou znovu vedie LDPE 1" v jednom kuse až smerom do pivnice kde je kremíkovo uhlíková čistička s ÚV lampou za ktorou je ešte jedna expanzka o objeme 100l kvôli vyrovnaniu tlakov pri prudkom odbere vody.

Tieto plastové trubky majú výhodu v ohyboch, nekorodujú, nesype sa z nich bordel, po čase hrdza a sediment a tiež im nevadí mráz ak sú natlakované vodou, uložené priamo na povrchu pôdy tak sa mrazom nerozdrapia.

Vydržia tlak cca 40bar čo ti okrem wapky žiadne domové čerpadlo (sú max. robené do 12bar), nedá.

Koukal jsem na čerpadlo, které jste zmínil a v mém případě je úplně k ničemu. Potřebuji tlačit vodu z 25 metrů. To co jste psal je povrchové čerpadlo.Nedokážu si představit spouštění čerpadla, kabelu, lana a do toho tam manipulovat s těmito poměrně tvrdými trubkami. Nebude lepší nějaká klasická hadice určená na styk s pitnou vodou?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru