Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zásuvka a žárovka pro pěstování bylin

Ahoj,
mám dotaz:Mám doma v bytě "foliovník" (něco jako tohle, lae menší https://www.bestseller.cz/files/pages/galerie/velikost-zakladni/zahradni-centrum-4patra.jpg ).
Co bych chtěl, je pěstovat nyní v zimě byliny a menší zeleninu. Chci do toho dostat LED světílko, aby na to stále svítilo. Udělal jsem výzkum a byla by to nějaká ultra-fialová LEDka. Nevím, jak mám ale proropojit zásuvku a žárovku. nevím jak na to. Máte nějaký nápad? ( v budoucnu před to chci dát časovač - ale to až někdy v budoucnu) Děkuji.

Předmět Autor Datum
Výzkum jsi imho udělal špatně. Zkoumej dál. Nebo se spolehni na výzkum jiných odborníků, kteří tomu…
JoDiK 23.10.2017 13:37
JoDiK
Ultrafialová LED má spektrum nevhodné na pěstování. V growshopech se prodávají LED světla na pěstová…
martas38 23.10.2017 14:22
martas38
Pokud si koupíš led pro pěstování s paticí jako žárovka, tak ti stačí závěsná lampička do zásuvky a… poslední
kejki 23.10.2017 14:44
kejki

Výzkum jsi imho udělal špatně. Zkoumej dál. Nebo se spolehni na výzkum jiných odborníků, kteří tomu věnovali mnohem víc času jak ty a kup si od nich hotové světlo, které už je připravené na 230V a hlavně obsahuje všechny barvy, které jsou pro plnohodnotný růst rostlin zapotřebí...
[grow_led_chip_30_100W.png]

Ultrafialová LED má spektrum nevhodné na pěstování. V growshopech se prodávají LED světla na pěstování konopí, která mají správnou vlnovou délku, ale častěji se to řeší sodíkovou výbojkou, která má vyšší světelný tok. Abys propojil LED světýlko se zásuvkou, tak mezi to budeš potřebovat nějaký zdroj pro to LED světýlko (pokud už ho nemá přímo v sobě, což je pro tebe nejlepší řešení). Jeho parametry se budou odvíjet od parametrů světýlka. A určitě tam dej časovač - spínací hodiny do zásuvky, protože sluníčko taky nesvítí neustále a bylinkám by se to vůbec nelíbilo.

Pokud si koupíš led pro pěstování s paticí jako žárovka, tak ti stačí závěsná lampička do zásuvky a časovač do zásuvky. Vzhledem ke stupni nepravd o spotřebě LED svítidel je možná výhodnější pěstební žářivková trubice, ale nevím, jestli se dělá rozměr pro ten skleníček. Jsou určitě 120 cm. Osobně to zkouším na přisvícení u okna.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru