Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem po znovu vložení enelop do nabíječky předčasně hlásí full, jinak by se dobíjela ještě chvíli

Dobrý den, potřebovala bych v vysvětlil, co se děje s nabíjením baterky: Nabíjím vybitou eneloop AAA baterku 1.17V hr-4utga(800mAh,min 750mAh), počáteční proud jsem dala vyšší, aby nabíjení netrvalo 5 hodin - 500mA, nechala jsem to na 698mAh, při kterém do hlásilo 1.48V. Po vyjmutí a opětovném vložení již nabíječka hlásí full(a to ještě ani nedošlo k nabíjení, protože nabíječka nezačne nabíjet hned, ale až po pár sekundách, aby byla šance vložit zbývající články(4 sloty má) a zvolit režim a proud 200,500 až 1800)

Z jakého důvodu nelze dál pokračovat? Jak znám baterku, kdybych ji byvala tam nechala , tak by se dobila ještě nějakou dobu na 1.52V a asi ještě dalších 200 mAh

Jak tedy správně nabíjet baterku eneloop? To se to má táhnout od počátku pomalým proudem 200 a nebo to nechat celou dobu rychlým proudem 500? Vyšší si myslím, že není pro AAA dobrý. A nebo jsem měla udělat přepnutí dříve (když bylo napětí třeba 1.42V)

Nebo je to OK, a už je nabitá dost. Nabíječka asi používá nějakou detekci tresholdu napětí , kdy srovnává rozdíl napětí buď od počátku nabíjení nebo za nějakou dobu (např srovnání před 5 minutami) a třeba už je ve stavu, kdy to spolehlivě nezjisti.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny