Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno "Noční" proud -jak poznat, jestli ho zapnuli z rozvodných závodů?

Máme v bytě tzv. "noční" proud, používáme ho k ohřívání vody v bojleru. Včera a dnes jsem si všimnul, že doutnavka na bojleru svítí i dopoledne.

Než zítra zavolám do rozvodných závodů, jestli to tak zapnuli dálkově oni, lze na tom dálkovém ovládání a elektroměru poznat, jestli je skutečně ten "noční" proud zapnutý od nich nebo jestli je problém někde za elektroměrem?

Přikládám fotky elektroměru a přijímače HDO, poněkud rozmazané, ale pro ty co budou umět poradit to snad bude stačit.
[80039-d1a-jpg]
[80040-d2-jpg]

Předmět Autor Datum
https://www.cez.cz/edee/content/file/pece-a-podpora/elektromery/el304.pdf
ok 15.10.2017 11:30
ok
Děkuji. Na elektroměru je T2 (teď jsem se koukal, už je tam T1, tak to asi bude v pořádku), tak to b…
Yarda 15.10.2017 12:25
Yarda
Dnes je tarifa, jej prepínaním v merači riadená na diaľku, cestou nuláku. Podľa potreby výrobcu ener…
Nuda 15.10.2017 13:35
Nuda
Doba dodávky proudu ve vysokém/nízkém tarifu je k vyhledání na webu. PRE distribuce to má tady: http…
Cvrk 15.10.2017 13:48
Cvrk
Spínací časy zjistíš na netu stačí zadat "spínání HDO" a ono tě to navede. Pokud ti zůstal tak zvaně…
nerady 15.10.2017 22:05
nerady
Tak jsem volal na infolinku distribuce. Prý nízkou sazbu tu máme od 21.50 do 5.50 a nikdy jinak. Ale… poslední
Yarda 17.10.2017 10:52
Yarda

Děkuji.
Na elektroměru je T2 (teď jsem se koukal, už je tam T1, tak to asi bude v pořádku), tak to bude věc rozvodných závodů (pod plombami se nikdo nešťoural). Hledal jsem něco o přijímači HDO (je to typ FMX 491), ale strejda gůgl mlčí. Na přijímači HDO je uprostřed výřez, na dně jsou dvě okénka, v levém není nic, v pravém je červený terčík - byl tam i když elektroměr indikoval tarif T2.

Spínací časy zjistíš na netu stačí zadat "spínání HDO" a ono tě to navede. Pokud ti zůstal tak zvaně "viset" spínač HDO a běží ti neustále noční proud, tak to okamžitě nahlaš jako závadu. Já už jsem to zažil a to co předvedl ČEZ nemá v normálním státě obdoby. Okamžitě mi odepsaly že mě budou fakturovat za předešlý měsíc podle přepočtu 1:2 i když mám celoročně poměr 4:3 ve prospěch nočního proudu (pračka, myčka a sušička) běží pouze na noční proud. Řešil jsem to i s ombudsmanem ČEZu a to jsou právníci a ne technici tak moji reklamaci neuznali. Já nyní mohu tvrdit, že ČEZ jsou zloději ( tato firma mě okradla asi o pět stovek). Soudit se nebudu, ale všude tvrdím, že jsou zloději a mám na to důkazy.

Tak jsem volal na infolinku distribuce. Prý nízkou sazbu tu máme od 21.50 do 5.50 a nikdy jinak. Ale pak po mých rafinovaných dotazech ta paní na telefonu připustila, že mohli mít nějakou výluku a výjimečně to mohli zapnout i v jiném čase. Tak jsem se zase dozvěděl kulové. Ale jak koukám, přepíná to, tak se v tom raději nebudu dál angažovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru