Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvlastny chod motora kosacky

Zdravim,

mam vcelku novu kosacku s motorom Briggs&Straton 675 EX ready start, 190 cm3. Funkcia ready start funguje dobre, kosacka naskoci na prve, maximalne druhe zatiahnutie snury. Po nastartovani je ale chod slaby, akoby v nizkych otackach a miesto pravidelneho "vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrm" motor akokeby pulzuje - ide v style "vrrrm vrrrrm vrrrrm vrrrm". Az po niekolkych minutach prevadzky sa to ako tak zrovna a toto pulzovanie prejde do rovnomerneho vrcania. Viete niekto co by to mohlo sposobovat, alebo rovno zobrat v ramci zaruky do servisu?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zkus dát nový čerstvý benzín, vyčisti svíčku a vzduchový filtr. Podle mě to vypadá na filtr.
Sancha 10.10.2017 10:51
Sancha
Filter je ako novy a sviecka tiez, kosacku pouzivam prvu sezonu. Skusim doliat cerstvy benzin, ale k…
Briggs 10.10.2017 11:23
Briggs
Benzin starší jak rok vyměň, nedolévej. Dělá to i při startu teplého motoru? nový
Sancha 10.10.2017 11:50
Sancha
Benzin ma maximalne 3 mesiace. Pri zohriatom motore mam dojem ze to nepulzuje. nový
Briggs 10.10.2017 11:55
Briggs
čo to spietaš s benzínom, filtrom, olejom apod. Maximálne by bolo ucpaté svinstvo v tryskách karbesa… nový
Nuda 10.10.2017 13:27
Nuda
Přesně tohle nám dělal 4T motor Honda na zahradním traktorku (akorát se to ani po dlouhé době samo n… poslední
JoDiK 10.10.2017 14:37
JoDiK

čo to spietaš s benzínom, filtrom, olejom apod. Maximálne by bolo ucpaté svinstvo v tryskách karbesa.

Sytič je na vine, rozkolíše sa klapka prívery lebo je pod stálym ťahom na pružine. Tieto štvortakty tým trpia.Majú od výroby optimálne nastavený voľnobeh s minimálnou zmesou. Pridaj zmes alebo zvýš obrátky na voľnobehu. Karbes sa ladí oboma skrutkami. Tebe stačí, aby ti nekolísali otáčky, ako na hojdačke. Tam nie je čo pomrviť ak si pozorne naštuduješ nastavenie (dve skrutky L a H), robí sa to pootočením max. o 1/4, potom podľa sluchu pri nakopnutom motore, podobne, ako u karburátorových Škodoviek s podtlakovým rozdeľovačom do roku výroby 1993 (nemusel byť Paltest, vychádzalo sa so základného nastavenia rysky predzápalu, potom už stačilo doladiť pootočením v nohe rozdeľovačom predzápal a trysky karbesu podľa sluchu a ťahu pri jazde hore grúňom).

Přesně tohle nám dělal 4T motor Honda na zahradním traktorku (akorát se to ani po dlouhé době samo nespravilo). Může za to ta zelená sračka v benzínu (biosložka), která ucpe nějaké kanálky v karburátoru (stačí i jen cca měsíc nechat stát). Technik v servisu nám vysvětloval, že nové motory splňující emisní normy mají v karburátoru jakési meandry, kde se to z benzínu usazuje (to když jsme mu říkali, že stará sekačka s tím samým benzínem po zimě naskočila bez problémů) a čistili to prý ultrazvukem (běžným proplachováním a vyfoukáním to nejde).
Preventivně musíme do benzínu lít přísadu proti usazování biosložky a před dlouhou odstávkou máme zastavit benzín a nechat "vyjet" karburátor (aby v něm nic nezůstalo).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru