Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Projekt na drobnou stavbu která ,,spěchá"

Dobrý den,

potřebuji do konce roku přistavět k RD ( cca 100m čtverečních ) přízemní místnost ( necelých 20m čtverečních ) a na SÚ mi řekli, že potřebuju mít projekt. Obvolal jsem asi 5 projektantů a nikdo nemá čas do jara příštího roku.

Moje otázka zní : byl by velký problém to postavit ,, na černo " a stavbu si nechat namalovat až příští rok a udělat dodatečnou ohlášku?

Předem uvádím, že sousedi z obou stran jsou s tím seznámeni a na mém návrhu technického řešení od nich mám podepsáno, že souhlasí bez výhrad.

Předmět Autor Datum
U mňa problém nevidím, dám ti súhlas, ale zaleží na akého paka na stavebnom úrade narazíš v prípade,…
Nuda 03.10.2017 18:53
Nuda
Doporučuji prozkoumat stavební zákon... bez projektu to legálně nepůjde, plus patřičné vyjádření dot… poslední
S4R 04.10.2017 23:26
S4R

U mňa problém nevidím, dám ti súhlas, ale zaleží na akého paka na stavebnom úrade narazíš v prípade, ak ti prílepok niekto nabonzuje. Porád ním môže byť milučký sused lebo pošle anonym a doma sa bude odbavovať pri šampuse. Ak to nikto nenatrie, stavaj.

Dáva sa bežne pokuta úradom vo výške 1.000.-Kč za neoprávnenú a dodatočne legalizovanú stavbu (prístavbu), zaleží tiež od vedenia obce, počtu duší v obci, lokalita.

Doporučuji prozkoumat stavební zákon... bez projektu to legálně nepůjde, plus patřičné vyjádření dotčených orgánů, to všechno chce čas. Řádný projekt plus lhůty ke schválení už letos pravděpodobně nestihnete. Postavit nyní a papírovat na jaře znamená černou stavbu s nejasnou legalizací, v krajním případě i nařízení odstranění černé stavby na vaše náklady... záleží samozřejmě mj. na aktivitě úředníků a zlomyslnosti sousedů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru