Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Startování motorové pily

Prosím ó radu .Nemohu nastartovat pilu když je studená .Do poslední chvíli šla,i třeba po létě se starým benzínem jsem jí po chvíli natočil . Nyní ji startuju neskutečně dlouho,pak se prechčíje a musím čistit.Ale když se mi podaří ji nahodit tak pokud už teplá jde v poho. Stáří pily 12 let, oleomac 947.Narezala dost.Prosim ó názory nebo zkušenosti a rady .Díky

Předmět Autor Datum
Stříkni do sání "startovací" sprej (éter).
nerady 01.10.2017 11:05
nerady
Nehrál sis se stavecimi sroubky karburatoru ? A la netocil jsi L šroubkem doprava ? Nedal jsi moc ol…
Al2 01.10.2017 11:07
Al2
Tak jsem Skusil bez pumpování a na třetí pokus naběhla .Tak nevím .Ale i tak děkuju za radu pro příš…
Drštič 01.10.2017 19:29
Drštič
jde ti tam moc bohata směs, právě sis to potvrdil ... na přesný poměr vhodného oleje pro vysokootáčk… poslední
Al2 01.10.2017 20:19
Al2

Nehrál sis se stavecimi sroubky karburatoru ?
A la netocil jsi L šroubkem doprava ? Nedal jsi moc oleje do paliva ?

Zkus L šroubkem malým dlouhým sroubovackem pootočit o 1/4 otáčky doleva.
Mělo by to usnadnit start, jde ti tam nyní moc bohatá směs.

Pak sundej kryt vzduchového filtru, otoc pilu vzhůru nohama a vysyp bordel, vycisti filtr, zatim jej nevracej zpet. Vyndej svíčku a vycisti ji, včetně podložky, lehce jemným smirkem prejed sedlo svíčky i podložku, at ma kontakt. A též zmer, zda ma svíčka odstup mezi kontakty 0.5 mm a taky je lehce jemným smirglem očisti. Pokud ta potvora ma dekompresni ventil, stiskni ho. Zkus přiloženim boku svíčky (pripojene na kabelu) na kostru a zatazenim za startovací provaz, zda hází dostatečnou jiskru. Pokud vse OK, stále s vyndanou svickou zaaretuj plyn jako při startovani, a parkrat zatahni jeste parkrat za šňůru. Pak pilu otoc znovu vzhůru nohama, pokud zůstalo neco ve válci, at to vytece ... a pak vytri sedlo motoru pro svíčku. Svíčku vrat zpet. Vrat vzduchový filtr a kryt .

A zkus startovat

Pokud se pak na volnobeh bude cukat řetěz, dolaď to stavecim sroubem volnobehu (T)

jde ti tam moc bohata směs, právě sis to potvrdil ... na přesný poměr vhodného oleje pro vysokootáčkové 2T bych se bejt Tebou ale podíval.
A na ten karbec taky ... každopádně ať pila slouží :-) ... Oleomacy vyráběné ještě kdysi v Itálii jsou vcelku i použitelné, s kvalitním nikasilem apod. Nevyhazuj to :-)
Dnes je, co jsem slyšel, dělají už taky v Číně. No, doufám moje 962 a 932 jestě jednu dekádu vydrží ... tento víkend ta větší kočička dala zase asi 8 kubíků dřeva pro štípačku na polena...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru