Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Posouzení cenové nabídky

Dobrý den, potřeboval bych posoudit cenovou nabídku na rekonstrukci střechy přístavby. Počítal jsem totiž s menší cenou, ale vůbec tomu nerozumím. Tak vás, stavaře, prosím o posouzení, zda je nabídka výhodná. Veškeré údaje o materiálu a provedení jsou v přiloženém obrázku. Předem všem moc děkuji.

Předmět Autor Datum
Na ploche 21m2 je práca s lepením a klampiarinou aspoň o 50% predražená, nuž ale silná ekonomika rob…
Nuda 26.09.2017 11:00
Nuda
Oslovte asi 5 firem z okolí, pak budete vědět nejlépe, jaká je cena. Odkud jste?
milan.cukrar 26.09.2017 19:23
milan.cukrar
Jsem ze Zlína.Oslovil jsem asi 6 firem a tohle byla bohužel jediná, která byla ochotná něco takového…
gegena 27.09.2017 06:08
gegena
Výhodná určitě je, ale záleží pro koho. Je potřeba si uvědomit, že řemeslníci vymírají. Je jich málo…
uličník 26.09.2017 22:58
uličník
Bohuzial budes to musiet zobrat, pretoze ako tu odznelo dnes je problem zohnat remeselnikov hlavne n… poslední
fleg 27.09.2017 08:11
fleg

Na ploche 21m2 je práca s lepením a klampiarinou aspoň o 50% predražená, nuž ale silná ekonomika robí svoje. Ešte buď šťastný, že si našiel ochotnú firmu na takúto prkotinu. Osobne by som sa tiež, ani ostatní znalí veci, nelípali s ťažkými balíkmi izolácie a plynovým horákom kdesi vo výškach striech za hubičku, či z lásky k dobre odvedenej práci podľa boľševického sloganu: "Práca sa nám stala koníčkom bez nároku na mzdu".

Len mi je divné, že si človeče s týmito prácami otáľal v tomto chladnom a upršanom období. Izolácia je tvrdá, nepoddajná, lebo potrebuje aspoň 25°C po jej rozvinutí, zároveň je žiadané gravitáciou svojvoľne vyrovnať povrch lepenky vlastnou váhou na terénne strechy po zohriatí na priamom Slnku. To je iná potom káva. Snáď sa na "babie leto" vyčasí, bude ti priať sucho a jasne slnečno, bez "klaudíkov" na oblohe.

Výhodná určitě je, ale záleží pro koho. Je potřeba si uvědomit, že řemeslníci vymírají. Je jich málo a to se odráží na ceně. Je zajímavé, že lidi utrácí velké peníze za auta, telefony, počítače... Prostě za věcí které hned po zakoupení ztratí na hodnotě, ale za něco jako střechu, která pokud je dobře udělaná zhodnotí nemovitost, tak to se už zdá lidem drahý.
Jo a mám pocit, že OSB tl 20mm se nevyrábí. Ale kdo ví...

Bohuzial budes to musiet zobrat, pretoze ako tu odznelo dnes je problem zohnat remeselnikov hlavne na drobnejsie veci. Viem to, pocuvam to z kazdej strany a zazil som si za psoledne roky aj sam, ci zu slo o prerabku kupelne, zateplenie domu, rozvod vody po byte, ci terenne pravy na pozemku.
Ak som aj niekoho k sebe dostal, vacsinou ked videli, ze sa jedna o mensiu zakazku uz sa neukazali alebo prestali komunikovat.
Je to smutne, ale zohnat kvalitnych majstrov za rozumny peniaz je dnes skoro nemozne.
Kedze mas jednu ponuku a silne pochybujem, ze ti pribudne dalsia budes musiet asi zobrat to co mas, alebo na zateplenie zabudnut.
Moznost c.2...spravit si to sam.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru