Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vytápění řadové garáže

Vykurovanie uzatvorenej garáže so zaparkovaným vozidlom je maximálna blbosť na kvadrát. Jedine dať do garáže fest vyvetrané, v dutinách vysušené vozidlo. Zadusená garáž do ktorej zasuneš mokré vozidlo predstavuje najhoršie možné riešenie aj pri pozinkovanej kastni. Trpia veškeré gumy, elektronika, kontakty.

Miesto kúrenia odporúčam zo spodu na posuvnej plošine nainštalovať štyri turbovetráky, ktoré za 12 hodín vysušia vozidlo. Garáž musí byť odvetraná štyrmi prieduchmi oproti sebe, v každom rohu, aby vznikal prirodzený prievan pri strope.

Najúčinnejšie je mať vozidlo iba pod voľným prístreškom, na vetre tak, aby na povrch z hora nepadali žiadne zrážky, námraza, maximálne chráneným vozidlom zo strany pľúšte a zrážok zo severu. Osobne mám dvojgaráž napojenú na ÚK krytálové kúrenie (v podlahe) a pred garážou mám ešte šikmý prístrešok opretý o chalupu 10x6bm kde nechávam takmer po celý rok pracovné vozidlo. Druhý voz, MB AMG V8bitturbo je v zime garážovaný, jazdím iba na Lexuse. Polovička necháva tretí šunt, Š.Favorit, iba vonku pod prístreškom, lebo je fávo bez zadných sedadiel pričom berie vytešených čoklov na výbeh k vode alebo do lesa či pre nákupy a žrádlo (mám chovnú stanicu registrovanú pod karadea). Favorit síce vypadá z interiéru ako chliev, ale kastňa je naprosto bez hrdze. Furt vonku, len a len pod vzdušným prístreškom.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny