Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vytápění řadové garáže

Dobrý den. Mám ve svém vlastnictví klasickou městskou garáž. Poslední týden jsem ji izoloval (dveře,strop). Mám v plánu přes zimu po práci nebo o víkendu se tam stavit tak na 3 hodinky denně a potřebuju nějaké vytápění které mi to vcelku rychle vytopi. Nejdřív me napadly kamna na pevná paliva ale to asi bude zakázané. Nemohu se tedy rozhodnout mezi plynovými kamnami POHODA a jimi podobnými značkami nebo kamnami na vyjety olej. Taky nechci aby to bylo moc finančně náročne takže jsem vyloučil elektrické topení. Zajímá mě jestli by stačilo kdybych použil infračervené zárice na určité misto kde bych potřeboval teplo např u ponku ale zas zbytek garáže by byl studený. Děkuji za vaše odpovědi popř můžete napsat jak máte garáž vytápěnou vy.

Předmět Autor Datum
Vykurovanie uzatvorenej garáže so zaparkovaným vozidlom je maximálna blbosť na kvadrát. Jedine dať d…
Nuda 25.09.2017 23:51
Nuda
Děkuji za pohotovou odpověď. Nýbrž ja v garáži nehodlám garazovat své auto ale mít v ní malou dilnic…
Topiccccc 26.09.2017 00:03
Topiccccc
V tom prípade je najvýhodnejší propan, trebárs ako infra pri spaľovaní na keramickom podklade. Chal… poslední
Nuda 26.09.2017 00:10
Nuda

Vykurovanie uzatvorenej garáže so zaparkovaným vozidlom je maximálna blbosť na kvadrát. Jedine dať do garáže fest vyvetrané, v dutinách vysušené vozidlo. Zadusená garáž do ktorej zasuneš mokré vozidlo predstavuje najhoršie možné riešenie aj pri pozinkovanej kastni. Trpia veškeré gumy, elektronika, kontakty.

Miesto kúrenia odporúčam zo spodu na posuvnej plošine nainštalovať štyri turbovetráky, ktoré za 12 hodín vysušia vozidlo. Garáž musí byť odvetraná štyrmi prieduchmi oproti sebe, v každom rohu, aby vznikal prirodzený prievan pri strope.

Najúčinnejšie je mať vozidlo iba pod voľným prístreškom, na vetre tak, aby na povrch z hora nepadali žiadne zrážky, námraza, maximálne chráneným vozidlom zo strany pľúšte a zrážok zo severu. Osobne mám dvojgaráž napojenú na ÚK krytálové kúrenie (v podlahe) a pred garážou mám ešte šikmý prístrešok opretý o chalupu 10x6bm kde nechávam takmer po celý rok pracovné vozidlo. Druhý voz, MB AMG V8bitturbo je v zime garážovaný, jazdím iba na Lexuse. Polovička necháva tretí šunt, Š.Favorit, iba vonku pod prístreškom, lebo je fávo bez zadných sedadiel pričom berie vytešených čoklov na výbeh k vode alebo do lesa či pre nákupy a žrádlo (mám chovnú stanicu registrovanú pod karadea). Favorit síce vypadá z interiéru ako chliev, ale kastňa je naprosto bez hrdze. Furt vonku, len a len pod vzdušným prístreškom.

Děkuji za pohotovou odpověď. Nýbrž ja v garáži nehodlám garazovat své auto ale mít v ní malou dilnicku na to moje soustruzeni a podobně. Vím pro auto je špatne přijet ze sněhu do vytopené garáže, auto nechávám stát u barÁku. Jde mi čistě o to abych tam měl teplo a nějakým legálním způsobem. Samozřejmě aby mě to finančně nezruinovalo . Nevim teda jestli použít infra záříc k ponku nebo radši nějaké t těch kamen buď na olej,plyn abych vytopil vzduch a jeste třeba větrák za nimi aby se teplý vzduch šířil po celé místnosti.

V tom prípade je najvýhodnejší propan, trebárs ako infra pri spaľovaní na keramickom podklade.

Chalani si na kolene vyrábali kovové piecky na vyjazdený olej. Dole bol ovál na olej a zo stredu oválu bol navarený rozširujúci sa prieduch v podobe mierneho lievika s odvodom spalín do komína. Efekt bol daný prirodzeným vytvorením víru z plameňa oleja v spodnej časti, ktorý sa v podobe zúženého difúzora dostával do lievika. Robila piecka hukot, ale hriala fest pri docela malých rozmeroch.

http://www.plyno-servis.eu/miku/HIROHITO/files/kachle/kachle.htm

Nejak takto jednoducho pec vypadala. Prirodzený vír dokázal divy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru