Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Myčka - pískání po pátém mytí

Zdravím,

do přílohy dávám zvukový záznam toho, co mi po pátém (!) mytí, začala vyluzovat vestavná myčka. Jde o takové otravné pravidelné pískavé/kňouravé zvuky (přehlušuje to bohužel na záznamu šplouchání vody, na repro v NB je to třeba blbě slyšet, lepší je to do sluchátek). Zvláštní je, že se tak děje až v závěrečné fázi programu (po dobu cca 15 min. u 1h programu), kdy se evidentně změní způsob oplachu.

Jo a je to krám od Bosch "Made in Poland". Na jejich podpoře mne odbyli tím, že podle zvuku se to nedá posoudit, a že si mám objednat technika. Super, po pátém mytí si objednám technika. Podle mne lze dle zvuku posoudit kde co, ale jejich technik má možná magické schopnosti a bude to posuzovat dle čichu.

Proto se předběžně obracím na poradnu, zda někdo nemá nějaký tip, na co mu to připadá, ať vím, na čem jsem. Pohyby nádobí vylučuji, pustil jsem to pro jistotu i prázdné se stejným výsledkem, ani to jako nádobí nezní. Díky za vaše reakce.

Pro doplnění, jsem dvojnásobně nasranej, protože mám od nich v nové lince také indukční varnou desku (pro změnu "Made in Spain") a je tam naprosto úžasný ventilátor, který dle toho jak cvičí s otáčkami je očividně na levné PWM regulaci a u toho ještě vydává libozvučné rrrrrrrrr. Ale to je jiný příběh.

Bosch byl pro mne omyl maximální, již nikdy více, tyto 2 zgarby stačily. Měl sem koupit AEG/Electrolux, jak jsem byl zvyklý, to se začalo sypat až po 15 - 20 letech, ne po 5. puštění. I když je těžko říct, jak to dnes je, protože co jsem prošel dnešní vestavné myčky, tak mi to upřímně připadá jedno jak druhé, akorát polepené různými nálepkami s logem výrobce... tenké plasty, teňounké prohýbající se plechy. Když vidím, jak vysunu horní koš a naložím to, jak se to prověsí, tak se musím smát co jsou schopni vyrábět. Na přes 20 let staré AEG jsem se o ten šuplík mohl i opřít a nehnul by se, u dnešní myčky bych ho okamžitě vylomil.

Předmět Autor Datum
Osobne žiaden zvukový podmaz okrem špliechania vody v myčke neregistrujem. Ale. Pri oplachu sa do vo… poslední
Nuda 20.09.2017 12:48
Nuda

Osobne žiaden zvukový podmaz okrem špliechania vody v myčke neregistrujem. Ale. Pri oplachu sa do vody pridáva elektromagnetom /je v predných dverách/ akurát malá dávka tekutého "blyšteka", aby sklo nesleplo od lúhu. Či ti nevrčí spomenutý elektromagnet, lebo pracuje pod 50Hz frekvenciou, možno je to ten zvuk z ktorého si konšterovaný. Nerieš, umývaj, teš sa zo života, však sú to spotrebné xindle, nejde o život.

Bošku z radov jublejných som mal, vydržala takmer 30 rokov, len sa rozsypala tesniaca guma vo ventile na napájacom potrubí a za výmenu komplet tohoto el.ventilu chceli 198€ !!!! A to len, že mi ho pošlú poštou a ja si ventil v plastovom puzdre vymením sám. 198€ za malý kus plastu, to mi poster prsa, však nová komplet vec toľko nestojí.

Detto dopadlo s drahou práčkou.

Od tej doby kupujem lacné šunty na trhu, aj práčky. Teraz mám turecké ECG za pár halierov a perú, umývajú ako draci, ak sa náhodou pokazia, dávam ich pred chalupu cigáňom s megafónom, už neservisujem, kupujem vždy nové, tie najlacnejšie veci na trhu cez net do 190€ za funglovku aj s bezplatným dovozom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru