Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s elektrikou v aute

Dobrý deň mám problém so svojou Škodou Felíciou, auto mám pol roka všetko sa správalo normálne, no dnes som mal auto odstavené pri starých rodičoch a asi o hodinu mi babka volá, že mi svieti denné svietenie, tak som dobehol k autu a nič nesvietilo, sadol som do auta a kontrolky mi sem tam preblikli, konkrétne len olej, batéria a ručná brzda, niekeedy len tak slabunko zasvietili, inokedy sa rozžiarili úplne a vždy keď sa rozsvietili úplne tak sa pohla aj ručička teploty vody, nechápem tomu čo sa deje, auto ide normálne, keď naštartujem, tak sa nič nedeje, nič nesvieti a auto ide ako má, akonáhle to vypnem tak to začne robiť, potom to na asi pol hodinu prestane nič nebliká a potom zas začne. Neviem či je zlý kábel, alebo skrat alebo čo ...

Předmět Autor Datum
Jsem amatér, ale zkontroloval bych uzemnění. Tedy minus kábl zda je dobře přikostřen ::)) Očistit ko…
Kiksfix 16.09.2017 01:06
Kiksfix
Teba človeče nenapadlo skontrolovať merákom baterku? Prípadne baterku dobiť? Dobitá si drží 12,98V a…
Nuda 16.09.2017 08:59
Nuda
Pojistkovou skříňkou to být nemůže, Felda tam už žádný tištěný spoj neměla. Na to trpěl jen Favorit. poslední
vernon 16.09.2017 09:22
vernon

Jsem amatér, ale zkontroloval bych uzemnění. Tedy minus kábl zda je dobře přikostřen ::)) Očistit kontaky, Totéž pojistková skříňka, vytáhnout celou desku DPS a zkontrolovat, očistit, případně propájet. Filcka, to už je dnes koníček. Když jsem výše uvedené udělal u favorita před léty, tak to pomohlo.

Teba človeče nenapadlo skontrolovať merákom baterku? Prípadne baterku dobiť? Dobitá si drží 12,98V aspoň 24 hodín, ak padne napätie pod 12V, je minimálne jeden článok sulfátom sprznený alebo skratovaný, rozsypaný. Obvykle sa na to príde len v tedy, ak prudko klesne kapacita baterky. Vysvietením....

Teda nič nemáš vadné, žiadne káble.

Jedine, čo odchádzalo vo Favorit/Felda, bol vydrnčaný, vytrasený plošný spoj panelu poistkovej skrine.

Odpojiť, vyskrutkovať a plošák doma v dielni v mieste cínovej plochy odrhnúť drôteným kartáčom, odmastiť plochu 60% technickým liehom (ak máš kys.fosforečnú H3PO4 pretrieť štetcom) a fest pájkovačou s klasickým cínom s prídavkom olova a kalafúny vyviklané spoje pehriať a kvalitne roztečeným cínom pod pájkovačkou a leptanými spojmi precínovať. Následne celú zadnú plochu 2x prelakuj niečím transparentným, aby nenasával plošák vlhkosť. Trebárs nitrocelulózovým lakom na nábytok riedený C6000, aby rýchlo zaschol a nepatlal sa ti pod paprčami.

Jedine tu vznikal kardinálny problém u Škodoviek 1987-1995. Aj keď plošák na omak či pohľad vypadal neporušený, aj tak vznikali prerušené, zoxidované spoje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru