Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Základní barva na kov.

Zrejme plumbinol s prímesou olova, tie boli fakt vymakané, a ešte ak sa prekryli vrchnou, nebe a dudy na celý život, alebo míniová, dnes sa zakázali vyrábať kvôli ochrane prostredia.

Dnes musíš vykonať minimálne štyri vrstvy, tj 2x základ a 2x vrchná syntetika s odstupom aspoň 48 hodín pri teplote 28°C. Rieď 6006, prípadne 6000 ak ti nepraje počasie.

Osobne som po troch týždňoch zretia týchto predpisových náterov syntetikou napatlal na takto ošetrenú bránu a plot navrch ešte transparentný Balakryl určený na drevo pre exteriér s ochranou proti UV. Obsahuje prírodné živice, je mastný a relatívne riedky ako Luxol. Náter je na plote po niekoľkých rokoch furt lesklý, drží svoj odtieň a vypadá, ako čerstvo natretý, ani vtáčie výkaly sa na nátere nedržia, po zrážkach a po zime sa spláchnu, brána a plot je ako nová, práve natretá. Zrejme sa transparentným Balkrylom dôkladne zaliali nano póry pričom sa vytvoril na syntetike ochranný, mastný film. Balakryl zasychá na konštrukcii v lete min. štyri dni než prestáva lepiť na paprče. Ale som spokojný, ochrana vynikajúca, zrejme farba si pod Balakrylom drží pružnosť a elsticitu. Sused tiež líčil svoje železá z ulice nejakou farbou pred pár rokmi, ale dnes má plot a brány ošuntelý, vyšisovaný od UV, no a štyri ročné obdobia sa mu stali nepriateľom, ako zlobinovským boľševikom s plánovanými päťročnicami.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny