Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vrchní vrstva podlahy garáže

Zdravím, potřeboval bych poradit ohledně vrchní vrstvy podlahy v garáži. Jedná se o řadovou garáž 22m2. Dělal jsem novou podlahu kvůli chybějící hydroizolaci a vlhkosti a nyní je složení 10cm štěrk a cca 9cm beton s kari sítí. Dále bych chtěl pokračovat nátěrem asfaltovou penetrací konkrétně mám vybraný Denbit BR ALP a nalepit oxidovaný asfaltový pás Bitagit 35 mineral. Ovšem nevím jakou zvolit vrchní vrstvu, v tom se moc nevyznám, vím že existují různé nátěry, potěry stěrky, dlažba a nevím co všechno ještě, je toho dost ale nevím co zvolit. Jaké máte vy zkušenosti případně jak byste dále postupovali?Samozřejmě bych rád zvolil nějaké levnější řešení. Díky za rady.

Předmět Autor Datum
pokud je to jen garáž, zakončil bych to zase betonem. nový
touchwood 12.09.2017 10:40
touchwood
V případě že bych zakončil betonem, bude stačit cca 4-5cm a je třeba beton nějak vyztužit aby nepopr… nový
Michal9595 12.09.2017 11:18
Michal9595
Pro ochranu povrchu existují i gumové podložky po celé auto. Už jsem u lidí v garáží viděl položené… nový
Machr55 12.09.2017 11:45
Machr55
5 cm by stačil IMHO mělo, protože pod ním bude dalších 9 cm i s kari sítí. Pokud uděláš povrch beto… nový
touchwood 12.09.2017 11:59
touchwood
dlazbu ne.. predchozi majitelka stavala rok a pul (tzn. dve zimy) v garazi autem, ja ted 3 roky pou… nový
pl 12.09.2017 10:53
pl
Chybějící hydroizolace ? Pokud zdi nejsou odizolovane od zemní vlhkosti vodorovnou hydroizolaci a na… nový
Al2 16.09.2017 11:29
Al2
Super, děkuji za vyčerpávající odpověď. Zdi jsou odizolované, nyní už mám natřeno penetrací a chystá… poslední
Michal9595 19.09.2017 10:37
Michal9595

dlazbu ne..

predchozi majitelka stavala rok a pul (tzn. dve zimy) v garazi autem, ja ted 3 roky pouzivam jako dilnu a skladiste.. spary vytlucene/vyzrane od soli vicemene komplet, dlazba na spouste mist popraskana.. i za ty tri roky co ji pouzivam ja, vymetam kazdou chvilkou lopatku sparovky

je mozne, ze to developer udelal blbe, ale znova bych dlazbu do garaze nedaval

Chybějící hydroizolace ?
Pokud zdi nejsou odizolovane od zemní vlhkosti vodorovnou hydroizolaci a na ten nový podkladni beton das hydroizolaci, vyzenes vlhkost do obvodových zdi a bude to jeste horší, nez predtim, bacha na to.
Jsou ty zdi uz odizolovane nebo ne ? Podle toho lze pak zvolit příslušný další postup. Včetně toho, zda na ten základní beton dávat pod potěr vůbec tu asfaltovou izolaci.

Pokud zdi nejsou odizolovane, je IMHO lepší zadnou izolaci nedávat, dat na stávající podkladni beton potěr (třeba Prince Color EBF 02 či EBF 0x s větším zrnem podle potřebné výsledne tloušťky poteru). Pozor ! Neutahovat moc, nehladit, uz vůbec negletovat cementem, nechat porezni ... a po měsíci po vyzrani to natrit tremi vrstvami Sikafloor Garage pomoci veluroveho valecku dle návodu (včetně naredenene prvni vrstvy jako primer). Získas soli a chemikáliím odolnou podlahu, která je středně zatizitelna (tedy OK pro osobní auto) a hlavně propoustejici vodní páry z podlahy ven, které se tak nebudou tlačit do zdi okolo. Přitom sůl, voda, olej apod nebudou propusteny do betonu a chloridy nesezerou kari sit). Je to cenově nekde jinde, nez Betex třeba, vlastnosti jsou ale též nekde jinde a na těch par metrech Te ten cenový rozdíl nezabije. Jen pocitej se spotrebou 0,4 kg/m2 oproti návodu.

Pokud zdi jsou odizolovane, tu vodorovnou izolaci jak popisuješ tam dej, napoj ji do jedné vany na izolaci zdí. Pak potěr a postup s tím Sikafloor Garage stejný jako výše. Opet negletuj, nátěr by se pak mohl loupat.

Kari do poteru nedavej, nemělo by to valný smysl, kdyz kari síť uz mas v podkladnim betonu (doufám správně položenou, tedy zalitou v betonu cca 3 cm nad sterkem, nelezici přímo na štěrku). Do poteru bych primichal fibrex vlákna dle návodu, zejména pokud bys mezi základním betonem a potěrem daval izolaci z pásů, které nějakou tu nežádoucí pružnost přeci jen maji

Super, děkuji za vyčerpávající odpověď. Zdi jsou odizolované, nyní už mám natřeno penetrací a chystám se nalepit izolaci a spojit s izolací zdiva. Kari síť je položena správě. Dále tedy budu pokračovat potěrem (plánuji tloušťku cca 3-4 cm) s těmi vlákny.

Ještě bych se chtěl zeptat, přežil by samotný potěr jednu zimu? U několika provedení jsem viděl, že nátěr přesahuje cca 5cm i na omítku, nicméně omítky bych chtěl dělat asi až příští rok na jaro společně s elektrikou. Nebo mám podlahu normálně natřít a jak budou omítky tak případě dodělat ten pruh, nebo je to celé nesmysl?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru