Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vrchní vrstva podlahy garáže

Chybějící hydroizolace ?
Pokud zdi nejsou odizolovane od zemní vlhkosti vodorovnou hydroizolaci a na ten nový podkladni beton das hydroizolaci, vyzenes vlhkost do obvodových zdi a bude to jeste horší, nez predtim, bacha na to.
Jsou ty zdi uz odizolovane nebo ne ? Podle toho lze pak zvolit příslušný další postup. Včetně toho, zda na ten základní beton dávat pod potěr vůbec tu asfaltovou izolaci.

Pokud zdi nejsou odizolovane, je IMHO lepší zadnou izolaci nedávat, dat na stávající podkladni beton potěr (třeba Prince Color EBF 02 či EBF 0x s větším zrnem podle potřebné výsledne tloušťky poteru). Pozor ! Neutahovat moc, nehladit, uz vůbec negletovat cementem, nechat porezni ... a po měsíci po vyzrani to natrit tremi vrstvami Sikafloor Garage pomoci veluroveho valecku dle návodu (včetně naredenene prvni vrstvy jako primer). Získas soli a chemikáliím odolnou podlahu, která je středně zatizitelna (tedy OK pro osobní auto) a hlavně propoustejici vodní páry z podlahy ven, které se tak nebudou tlačit do zdi okolo. Přitom sůl, voda, olej apod nebudou propusteny do betonu a chloridy nesezerou kari sit). Je to cenově nekde jinde, nez Betex třeba, vlastnosti jsou ale též nekde jinde a na těch par metrech Te ten cenový rozdíl nezabije. Jen pocitej se spotrebou 0,4 kg/m2 oproti návodu.

Pokud zdi jsou odizolovane, tu vodorovnou izolaci jak popisuješ tam dej, napoj ji do jedné vany na izolaci zdí. Pak potěr a postup s tím Sikafloor Garage stejný jako výše. Opet negletuj, nátěr by se pak mohl loupat.

Kari do poteru nedavej, nemělo by to valný smysl, kdyz kari síť uz mas v podkladnim betonu (doufám správně položenou, tedy zalitou v betonu cca 3 cm nad sterkem, nelezici přímo na štěrku). Do poteru bych primichal fibrex vlákna dle návodu, zejména pokud bys mezi základním betonem a potěrem daval izolaci z pásů, které nějakou tu nežádoucí pružnost přeci jen maji

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny