Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem FM modulátor v autě

Ahoj!

Díval jsem se po možnostech, jak si v autě pustit hudbu nejen z rádia nebo CD a našel modulátor, který se dá připojit přímo na anténu. Moje otázka zní - jak kvalitní mohu očekávat zvuk? Obyčejné transmittery jsem vyloučil, neb jsem u jiných zažil časté rušení a obecně kvalita zvuku spíše špatná.

Doplním, že se jedná o rádio Siemens CDR 2005 VDO v Opelu Vectra.

Díky za odpověď.

Předmět Autor Datum
než modulátor, tak bych spíš do radia dodělal aux vstup https://youtu.be/oPWIUC3hXlo
Requied 05.09.2017 21:30
Requied
stejné řešení jsem aplikoval u Siemens NCDC 2015 (opel Omega), je to jednoduché a funkční. Místo pan…
nocturneop15 06.09.2017 16:31
nocturneop15
Můžu o takovou instalaci požádat v servisu? Nevím jak se na to budou tvářit, sám si netroufám.
vlk56 11.09.2017 20:24
vlk56
Požádat klidně můžete... Nicméně musí to být servis elektroniky a ne aut. poslední
Requied 11.09.2017 20:27
Requied
Mám obavy, že o moc lepší než u transmitteru nebude. Dnes už je tolik FM vysílání, že by musela být…
czcharlie 05.09.2017 22:01
czcharlie
Keby ten modulator odfiltroval pripadny signal z anteny na danej frekvencii, tak by bol zvuk dobry,…
MM.. 05.09.2017 23:22
MM..
Kvalita FM modulace je výborná. To už se ale bohužel nedá tvrdit o těchto a podobných FM modulátorec…
vernon 06.09.2017 12:00
vernon
Originální autoradia mají obvykle vzadu konektor pro CD měnič, na který se dá buď připojit "MP3 měni…
Moas 06.09.2017 07:51
Moas

stejné řešení jsem aplikoval u Siemens NCDC 2015 (opel Omega), je to jednoduché a funkční. Místo panelu rádia jsem vstup vyvedl do jedné z volných bočních záslepek. Problém je jen v sehnání dostatečně kvalitního konektoru, většina těhle rozpojovacích stojí pěkne za prd.

EDIT: tak jsem to měl dokoukat do konce, u NCDC 2015 je to trochu jinak - tam se to vkládá ne na desku, ale mezi měnič a hlavní jednotku...nu což.

Mám obavy, že o moc lepší než u transmitteru nebude. Dnes už je tolik FM vysílání, že by musela být velká náhoda kdyby se během cesty nenašl aspoň jeden jehož kmitočet bude s modulátorem (což je taky transmitter) kolidovat. Hned první transmitter, který na mě vyplivla Alza má možnost přepínání mezi 206 kanály (tedy kmitočty) zatímco modulátor z odkazu nabízí přepínání mezi dvěma kmitočty. Je možné, že má vysoký výstupní výkon, ale to pak hrozí zahlcení vstupu u radia, takže by to minimálně znamenalo, že pokud budeš chtít poslouchat radio musel bys modulátor vypnout.

Keby ten modulator odfiltroval pripadny signal z anteny na danej frekvencii, tak by bol zvuk dobry, ona ta FM norma je dost slusna. Ale ked nefiltruje tak ti tam moze do toho ryusit signal z anteny, ak koliduje s vysielacom, potom by si musel odpojit antenu. Alebo prepinat to tam s tym prepinacom tie 2 kanaly. Ale kvalita by mala byt dobra, FM modulacia prenasana len dratom je dost slusna.

Originální autoradia mají obvykle vzadu konektor pro CD měnič, na který se dá buď připojit "MP3 měnič" nebo prostá redukce na Jack, se kterou už člověk poté může leccos.
Ono to vestavěné autorádio je sice pěkné, ale závidím majitelům aut, kteří mají autorádio standardizované a mohou jej kdykoliv vyměnit za něco s parametry jim vyhovujícími (USB vstup atp.).

Já se nakonec hecnul, origo rádio z Yarise 2007 vykuchnul a AUX vstup vzadu opravdu našel. Ono to kuchnutí většinou jde dobře a jakmile člověk nastuduje, jak na to, má do deseti minut hotovo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru