Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Myčka AEG FAVORIT 750777 náhrada hadice

Dobrý večer, Zatopila se mi myčka a hlásila kód 30. Pracně jsem ji rozebral a našel závadu. Prasklá hadicová spojka mezi čerpadlem, které vypouští vodu a jímkou. Na jímce byla tak přilepená, že jsem ji musel ořezat. Novou hadici jsem nenašel (pokud by někdo našel budu rád) jen celou jímku i s propojkou na to čerpadlo a ta stojí cca 1700 Kč a to asi nedám. Asi to tak bude, protože spona byla jen na straně čerpadla a jímky ne. Spojka je uprostřed ztenčená, zřejmě aby moho čerpadlo se pohybovat trošku a nějak to asi řešilo vibrace. V tom ztenčení to taky prasklo. Viz foto. Našel jsem tedy hadici pro daný účel zřejmě nesmrtelnou a to hadici k chladiči do auta. Ale je tvrdá. Propojit by to snad jít mohlo. Jde o tuto hadici : Hadice pro chladiče automobilů FKS-R 38/46 mm. Máte s tím někdo zkušenost, nebo máte nějaké jiné řešení ? Myčka jinak vypadá celkem zachovale. Díky za rady a postřehy. :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No myslím že hadice je součástí jímky. Nedávno jsem rozebíral myčku na díly AEG a ta hadice na tom d…
Milkaaa 04.09.2017 22:11
Milkaaa
Díky, taky jsem, už něco našel. Je to tam přilepeno, musel jsem to skutečně ořezat, to máte pravdu.…
Kiksfix 04.09.2017 22:22
Kiksfix
Zvrchu jímky jsou 4 šrouby uvnitř myčky Dvořák ji má jo 400 https://www.elektra-dvorak.cz/ukaz_produ…
Milkaaa 04.09.2017 22:39
Milkaaa
Zdravím, tak jsem vymněnil tu jímku a musel jsem i to těsnění pod teplotním čidlem. Myčka jede ok. A… nový
Kiksfix 16.09.2017 01:13
Kiksfix
Když už se tady, nevím proč, objevil příspěvek 5 let starý (to fakt nevím, proč se to dost často děj… poslední
Kyncl 14.08.2022 12:04
Kyncl

Díky, taky jsem, už něco našel. Je to tam přilepeno, musel jsem to skutečně ořezat, to máte pravdu. Našel jsem celou tu jímku za 1000 i když na stránkách výrobce je přes 2000, tak jsem jim napsal zda je to originál, mají tam ty hadice i jinou barvu na té levné. Našel jsem i tu hadičku nakonec, ale ta je za 400, tak už zas uvažuju o celé té levné jímce. I když pro mne jako laika to bude porod. :)

Zdravím, tak jsem vymněnil tu jímku a musel jsem i to těsnění pod teplotním čidlem. Myčka jede ok. Ale všimnul jsem si jak jsem ji pustil oddeklovanou, že dole ve dveřích normálně pobublává voda, ale nemůže nikam. Jako, že normálně podteče spodní těsnění a bublinká si tam v takovém korýtku. Tedy to těsnění spodní myčky asi není zcela vodotěsné. Nikde ale nic neteče, domyje, z korýtka to zmizne. Předpokládám, že to tak má být ?

Když už se tady, nevím proč, objevil příspěvek 5 let starý (to fakt nevím, proč se to dost často děje!), hodí se, abych k myčce Favorit 6060 učinil aktuální poznámku. Snad to někomu může pomoc. Z myčky tekla voda a ukázalo se, že se "devulkanizovala" vnitřní výtoková hadice od čerpadla. Byla jak z černého medu a mohl jsem ji propíchnout prstem. Nahradil jsem ji zahradní hadicí a OK.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru