Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Záleží, co člověk od kabelu chce. Jestli chce připojit kabel a HNED startovat dvoulitrovou naftu, ta…
Moas 06.09.2017 08:38
Moas
Nedávno jsem byl na "záchranné" akci, kde se v druhém autě vybila baterka (problém s dobíjením - chc… nový
antibalda 06.09.2017 11:59
antibalda
Ahoj, já cca 6 let používám http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/univerzalni-dily/povinna-vybava/pov… poslední
JirkaStraka 30.10.2017 11:47
JirkaStraka

Záleží, co člověk od kabelu chce. Jestli chce připojit kabel a HNED startovat dvoulitrovou naftu, tak potřebuje opravdu průřez svářečských parametrů.
Pokud má nějaký horší kabel, chce to to připojit, nechat pár minutek sosat a pak startovat. Pokud není baterka vyloženě zničená, tak to funguje.

Já si koupil toto: https://www.battery-import.cz/startovaci-kabely/startovaci-kabely-800a--35mm--5-0m/

Na můj 1.3 benzín je to těžce předimenzované, ale už jsem s tím pomáhal nastartovat známému 1.9 diesel - nebylo potřeba na nic čekat, připojili jsme a hned nastartoval.
Rozhodně doporučuju nekupovat nic s délkou pod pět metrů. Jen málokdy se podaří auta naštelovat motory k sobě. No a když už ten kabel má být tak dlouhý, tak v rámci snížení úbytků na vodičích je lepší ten větší průřez.

Nedávno jsem byl na "záchranné" akci, kde se v druhém autě vybila baterka (problém s dobíjením - chcípnul alternátor), tak jsem musel darovat baterku ze svého auta, abychom "nepojízdné" auto nějak dostali domů. Já teda v autě startovací kabely nevozím, ale zastavil tam nějaký řidič, že nám prý startovací kabely půjčí. Auta jsme napojili a já chtěl zastartovat a auto se ani "nepřevalilo". Nakonec jsem ho musel z mírného kopečku roztlačit. Aby nepřeskočily rozvody, roztlačoval jsem na trojku, auto chytlo docela bez problémů na to, že mělo úplně vybitou baterku.
Mé auto : BMW 525d 3.0L 6val nafta

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru