Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Předělání chladničky - externí termostat

Zdravím, pořídil jsem starší chladničku, po odstrojení propasíroval přes 60-ky dveře do kumbálu, kde hodlám vařit pivo a potřebuji chladničku na kvašení se stálou teplotou 10-12 stupňů C. Koupil jsem externí, zásuvkový, digit. termostat a potřebuji vyřadit z činosti temostat v chladničce.
Rozebral jsem ten bazmek, ve kterém je to tamto s tím kolečkem. Přikládám foto a moc vás prosím o radu, co s čím propojit, aby chladnička běžela nonstop. Nerad bych to dělal metodou pokus-omyl. Díky moc

[dsc001rjr.jpg]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokiaľ ide o naozaj starú chladničku (riadi ju len termostat, žiaden mikroprocesor), tak nový termos…
ok 03.09.2017 12:57
ok
Ano, to zní logicky. Uvidíme, možná by to bylo i lepší. Na ležení piva je zase vhodná teplota okolo… nový
krajiccz 03.09.2017 13:05
krajiccz
zdravím,před léty jsem stavěl elektronickou náhradu ledničkového termostatu s následujícím poznatkem… poslední
tachynon 06.12.2017 19:29
tachynon

Pokiaľ ide o naozaj starú chladničku (riadi ju len termostat, žiaden mikroprocesor), tak nový termostat môžeš zaradiť do pripojovacieho kábla medzi chladničku a sieťovú zásuvku. Do chladničky strčíš len čidlo termostatu. Samozrejme, nebude dobre fungovať vnútorné osvetlenie, ale s tým by si sa vyrovnal. Výhoda je, že nezasiahneš do elektrického zapojenia chladničky (ktoré je zrejme proti predpisom). Vnútorný termostat pri 12 stupňoch bude trvale zopnutý.

zdravím,před léty jsem stavěl elektronickou náhradu ledničkového termostatu s následujícím poznatkem: po vypnutí motoru kompresoru tento nelze po méně než asi 4 min. znovu nahodit, vypne nadproudová ochrana. Asi důsledek ne úplně výkonného motoru běžné chladničky. Proto si myslím, že běžné chladničky nelze použít pro stabilizaci teploty +- 1st. C.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru