Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kouřovod "naopak"

Dobrý den,

včera mi přivezli kanadská krbová kamna a k tomu i komplet kouřovody. Trubky kouřovodu mají vždy na jedné straně cca 6 cm po délce zůžení. Pán (prodává ta kamna dlouhodobě a ví o tom hodně) mi tvrdil, že až to budu instalovat, tím zůžením se to nasadí shora do vývodu kamen a k tomu mi dal samolepící těsnění. Už to mi přijde zvláštní řešení, že se to dává do toho límce a ne kolem něj, ale v tom spěchu s vykládkou té velké krávy a vším okolo jsem tomu až tak nevěnoval pozornost. Až posléze jsem si uvědomil, že se tím pádem celý kouřovod skládá "naopak". A trubku širší stranou kolem límce vývodu kamen nedám, na to je úzká.

Mám tedy zkušenosti pouze s obyč plecháči (tenkostěnnými kouřovody), kde je trubka do konusu a skládá se tzv. "po vodě", což mi připadá jako jediná logická možnost. Tady je to ale přesně opačně, to se tak opravdu dělá? A to jako i těsní?

Konkrétně je to u mne jednoduchý kouřovod, svisle z vývodu kamen 1m trubka, koleno 90°, 25cm trubka, vnitřní spojka (zůžení z obou stran - taky z hlediska logiky "zajímavý" kus, nechápu proč je vnitřní z obou stran) a následuje zděř 150 průměr.

Děkuji za názory

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny