Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na faraony

Milí kutilové,

máte někdo z vás zkušenosti s mravenci faraony? Objevili se u nás v kuchyni nedávno, lezou z ventilační šachty a pravdědobně to bude běh na dlouhou trať. Sousedé nemají zájem o odborný zásah ve všech jednotkách, takže to budeme muset zatím řešit individuálně. Požerová nástraha Lafarex K již na trhu není dostupná, ta u známých kdysi fungovala velmi dobře. Jsem vybavena insekticidní křídou a kapalným biocidem od Bayer Garden. Napadlo mne, že křídou natřu prostor kolem otvoru, kterým lezou do bytu. A kapalným biocidem se pak pokusím vyhubit ty, co mám už nalezlé doma. Máte pro mě nějaké tipy? Předem děkuji!

Předmět Autor Datum
Decis.
karel 28.08.2017 13:12
karel
Tento požerový jed ktorým nakŕmia larvy neúčinkuje? Ja ho používam roky k plnej spokojnosti. Ale le…
Nuda 28.08.2017 14:43
Nuda
Kdysi jsem četl o použití zubní pasty Fluora a mravenci jí prý nepřekonají.
nerady 31.08.2017 17:50
nerady
A když ano, mají zářivý úsměv.
karel 31.08.2017 17:51
karel
Typická paneláková story. Jedna věc je ale důležitá. V jeden den MUSÍ všichni nájemníci zpřístupnit…
kozakl 31.08.2017 20:53
kozakl
individuálne riešenie v paneláku je úplne zbytočné,to by museli spraviť opatrenia všetci v rovnaký č… poslední
audax 04.09.2017 21:39
audax

Tento požerový jed ktorým nakŕmia larvy neúčinkuje?

Ja ho používam roky k plnej spokojnosti. Ale len okolo chalupy, kde mi v priľahlých chodníkoch robia pod betónom mravce hniezda. Krpaté faraóny som v r.d. ešte nemal.
link: http://www.floraservis.sk/granulovana-nastraha-proti-mravcom-bg.php

Je to sladká papanica, mňamky chutné žrádlo po ktorom sa mravce idú pozabíjať, roznesenú si ho domov, na svoj trvalý pobyt, a tam začnú posedenia okolo guľatého stola, priam lukulské hody.

Postreky zvoľ radšej Biolit proti lezúcemu hmyzu, obsahuje jedovatý olej, ktorý hneď nevyprchá, lež priľne na paprčkách a muskulatúre, pôsobí kontaktne a požerovo ak sa mravčeky zalizujú po svojich rozkošných, mravčích, bezobratlých telíčkach.

Typická paneláková story. Jedna věc je ale důležitá. V jeden den MUSÍ všichni nájemníci zpřístupnit místa,kde se mravenečci můžou schovat. Zejména jádra a prostory v koupelnách a toaletách. Je třeba masívní postřik,jinak to za týden máte zpět. Věř,mám s tím zkušenosti.

individuálne riešenie v paneláku je úplne zbytočné,to by museli spraviť opatrenia všetci v rovnaký čas bez akejkolvek výnimky/viz.čo už napísal kozaki/,na faraony existujú nové typy požerových nástrah a špeciálne postreky na faraony,s nimi sa todá chvílu aj individuýlne držať v relatívne rozumnej miere,ale bez spolupráce ostatných v celom baráku je to neriešitelné,na staré typy postrekov a nástrah sú už faraony rezistentné,preto starý lafarex z predaja zmizol,na postreky proti ostatným druhom mravcov faraony už nereagujú,nevadí im ani biolit a podobné spreje,už sú voči nim takisto rezistentné,skúste použiť Biotoll Faracid , požerové granule Bros PR,alebo kombinovane s niektorým predošlým gelový prípravok Imidasect Ants nanesený na miesta obvyklého vstupu mravcov do bytu miesto tej kriedy,to by ich malo na určitý čas udržať na uzde,ovšem pokial nebudú mať ochotu s tým niečo urobiť aj ostatní,tie invázie faraonov sa budú pravidelne opakovať,keď sa vám ich podarí "vyhodiť dvermi", prídu znovu "oknom"....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru