Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fabia 1.4 tdi 2005 klepese a piskani z vyfuku

dobrý den dnes kdyz jsem jel na nocni tak autu po cca 2km spdly otacky ale motor bezel dal . a ted rano jsem to daval na diagnostiku ale chybu to zadnou nenaslo . jinak auto se klepe a z vyfuku se oziva neco jako piskani . kdyby byla dira ve vyfuku nelo by to na to vliv? nebo to vypada na turbo dekuji

Předmět Autor Datum
A co ti brání ,zkontrolovat systém vzduch-výfuk ? Kontrola sání vzduchu,tedy filtr,etc, ujistit se,j…
E250TD 24.08.2017 09:21
E250TD
Či ti neprdlo tesnenie pod hlavou. Stačí desatina mm a tiež záleží, kde a akým smerom je tesnenie po…
Nuda 24.08.2017 10:03
Nuda
Emulze na víčku nebo kapky vody se při studeném motoru tvoří vždy. A v zimě je jí tam plno, i u nový…
vernon 29.08.2017 09:27
vernon
tiež spadáš medzi lúzu, ktorej konečne po roku 1989 eštébácko-boľševická mafia ČSSR megazlodejov dov… poslední
Nuda 29.08.2017 18:41
Nuda
tak jsem to dal jeste jednou na diagnostiku a dal hodnoty vstriku a ukazuje to tyto hodnoty
petrkopecky921 24.08.2017 16:02
petrkopecky921

Či ti neprdlo tesnenie pod hlavou. Stačí desatina mm a tiež záleží, kde a akým smerom je tesnenie pod hlavou prerazené.

Skontroluj pod víčkom motora, či sa ti na plastovom víčku netvorí okrová emulzia, víčko musí byť naprosto čisté, bez orosených kvapiek vody, oleja či žltej emulzie. Vytri víčko do sucha, nasaď, jazdi a pri chladnom motore uvidíš. Nedaj na rady mudrcov, "ono sa to môže tvoriť, hlavne v zime", apod.

tiež spadáš medzi lúzu, ktorej konečne po roku 1989 eštébácko-boľševická mafia ČSSR megazlodejov dovolila kúpiť si elegantného tátoša pred chalupu bez toho, aby si ťa predvolávali na vnútornú správu ŠtB za účelom objasnenia pôvodu tuzexových bonov vynaložených na nákup vozidla, s ktorým jazdíš iba okolo domu, potom ho hadicou celú sobotu umývaš a leštíš kvôli susedom, nech vidia, že máš konečne vozidlo?

Logicky, však sa motor neprehreje, nestihne sa odvetracím potrubím spáliť spolu so zmesou cestou nasávania, vzdušná vlhkosť v motore sa iba skondenzuje na najchladnejšom mieste ktorým je plast viečka od oleja. Emulzia v podobe peny sa nesmie tvoriť ani pri krátkych trasách, niekde je problém.

Vlastnil som desiatky vozidiel, ale na žiadnom sa mi netvorila na viečku od oleja emulzia, schválne som sa teraz pozrel, viečko má z vnútra iba mastný povlak, žiadne orosené kvapky kondenzu, nebodaj nejaká emulzia.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru