Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
IMHO tyhle levné vercajky je sázka do loterie. Já jsem si před lety koupil křovinořez téhle značky,…
Yarda 16.08.2017 12:40
Yarda
Mám pocit, že u těchto čín typu Hecht, Einhell a spol, jsou všechny motory stejné a kupodivu ne až t… nový
Moas 17.08.2017 13:53
Moas
Levnější motorovou pilu ti můžu doporučit NAREX - EPR 30-20. Pokud s ní neplánuješ řezat lesy, tak t… nový
Bořek 21.08.2017 12:52
Bořek
Mám dojem, že kolega nechtěl elektrickou pilu, ale takovou tu co dělá vrrrm vrrrm brmmm... nový
Robisek2222 22.08.2017 12:27
Robisek2222
Nežli spoléhat na ne zcela konzistentní kvalitu Hecht a spol, to radši starší pilu, která je bezprob… nový
nocturneop15 22.08.2017 17:14
nocturneop15
Stejně mi vysvětlete jak je možný, když odečtu CLO, DPH, zisk prodejce atd, že to stojí 2000 ? Vím,… nový
Kiksfix 05.03.2018 22:33
Kiksfix
Je to proto, že Číňani jsou utajený mimozemšťani a dělaj to silou vůle :-D Taky je to prý dotovaný,… nový
Zerozero 06.03.2018 17:07
Zerozero
sorry, offtopic: Ruský dřevorubec si koupil motorovou pilu a za týden ji jde reklamovat se slovy "V… nový
Moas 07.03.2018 08:51
Moas
Nedám sice konkrétní radu, protože v pilách se nevyznám, ale jeden nákupní tip. Většina prodejců, kt… nový
Martin444 08.03.2018 18:39
Martin444
Riwall RPCS 50 40 jdu zitra vratit Pri prvnim zatahnuti se rozkocila startovaci kladka na nekolik ku… poslední
pavel s 11.03.2018 19:53
pavel s

IMHO tyhle levné vercajky je sázka do loterie.
Já jsem si před lety koupil křovinořez téhle značky, po druhém sekání jsem to dal do záruční opravy, po opravě jsem začal sekat a porouchal se znovu, to už mi opravit odmítli, prý tam byl špatný benzín.
Ale koupil jsem si motorovou pilku téhle značky, po zkušenosti s křovinořezem tam dávám dvakrát víc oleje než kolik je v návodu a zatím chodí.
https://kutilska.poradna.net/questions/2256592-jake-mate-zkusenosti-s-krovinorezem-hecht

Mám pocit, že u těchto čín typu Hecht, Einhell a spol, jsou všechny motory stejné a kupodivu ne až tak špatné (při těch kvantech výroby se povedlo to obstojně už vychytat). Pochopitelně asi nebudem srovnávat s Briggsem a spol.

Levnější motorovou pilu ti můžu doporučit NAREX - EPR 30-20. Pokud s ní neplánuješ řezat lesy, tak ti bohatě vystačí. Mám taky podobnou pilu od Narexu a žádné problémy mi ještě nedělala. Levně ji mají třeba na pilanamarket.cz

Nežli spoléhat na ne zcela konzistentní kvalitu Hecht a spol, to radši starší pilu, která je bezproblému servisovatelná - Dolmar 115 mám jednu z prvních (z roku 1987) a prošla si jak hobby použitím dnes, tak aktivní těžbou. V bazarech je podobných hromada, není tam snad jediná součástka která by nešla za levno sehnat nová.

Je to proto, že Číňani jsou utajený mimozemšťani a dělaj to silou vůle :-D
Taky je to prý dotovaný, aby převálcovali svět a umožňili chudým obyvatelům západních států si to koupit. :-)
Tahle jednoručka z odkazu je asi dobrá na prořezávání stromů a podobně. Výkon nic moc. Já mám od Hechtu tuhle (nechci dělat reklamu), https://cz.hecht.cz/hecht-45-motorova-pila A několik let s ní dělám dřevo na topení a zatím funguje.
Koupil jsem ji za necelý dva litry, teď ji tam mají o něco dráž. Ale asi před 14 dny, měli úplně tu stejnou, jen to Hecht na ni nebylo, v Tescu za neuvěřitelných 1490,- Teď ale akce skončila, ale i tak ji tam mají za asi 1900,- No za ty prachy se to dá i vyhodit. Navíc to zdá se funguje. A to ji teda fakt nešetřím. Ten motor se jen tak nezastaví. I kdyby odešla dávno si na sebe vydělala. Z podzima jsem s ní řezal naposled. Nechal jsem v ní benzín i olej. Předevčírem jsem potřeboval něco přeříznout, tak jsem ji vzal a chytla na druhý zatáhnutí. Jen lišta se mi zdá není moc odolná. Tak jsem si v tescu po asi 200,- koupil dvě náhradní. Jinak v tom Hechtu se dá koupit o něco dráž s lištou a řetězem Oregon. Až mi odejde, koupím zas tu samou, tohle se neopravuje, vždyť je to cena spotřebního materiálu.

sorry, offtopic:

Ruský dřevorubec si koupil motorovou pilu a za týden ji jde reklamovat se slovy "V návodu píšou že za den se s tím dá udělat pět kubíků dřeva. Ať dělám co dělám, víc jak tři nezmáknu". Prodavač vezme pilu, nastartuje ji a dřevorubec zpozorní: "Co vám to tady vrčí?"

Nedám sice konkrétní radu, protože v pilách se nevyznám, ale jeden nákupní tip. Většina prodejců, kteří mají kamennou prodejnu, se musí vystaveného zboží nějak zbavit. Podobně je tomu také se zbožím z různých předváděček atp. Toto zboží je většinou nabízeno s nějakou (větší či menší) slevou. Já takhle například kupovat vrtačku v OBI, protože byla "používaná" v prodejně, dostal jsem ji s třetinovou slevou. Další případ, kdy prodejce snižuje cenu nového zboží jsou vratky ve čtrnáctidenní lhůtě - toto zboží je většinou rozbalené, někdy párkrát použité. Je ale docela pracné takové zboží dohledat, buďto zkouším přímo konkrétní prodejce, nebo hledám přes služby jako Heuréka, https://www.slewik.com/cs/ atp. Na zboží je vždy standardní dvouletá záruka, vrátit jej samozřejmě lze ve čtrnáctidenní lhůtě jako běžný nákup. Co se týče finanční úspory, tak to je hodně individuální - ale někdy ta úspora může být třeba i polovička z běžné ceny. Jen je potřeba to hlídat, většinou takové zboží mizí do pár hodin :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru