Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Levnější motorovou pilu ti můžu doporučit NAREX - EPR 30-20. Pokud s ní neplánuješ řezat lesy, tak t…
Bořek 21.08.2017 12:52
Bořek
Mám dojem, že kolega nechtěl elektrickou pilu, ale takovou tu co dělá vrrrm vrrrm brmmm... nový
Robisek2222 22.08.2017 12:27
Robisek2222
Nežli spoléhat na ne zcela konzistentní kvalitu Hecht a spol, to radši starší pilu, která je bezprob… nový
nocturneop15 22.08.2017 17:14
nocturneop15
Stejně mi vysvětlete jak je možný, když odečtu CLO, DPH, zisk prodejce atd, že to stojí 2000 ? Vím,… nový
Kiksfix 05.03.2018 22:33
Kiksfix
Je to proto, že Číňani jsou utajený mimozemšťani a dělaj to silou vůle :-D Taky je to prý dotovaný,… nový
Zerozero 06.03.2018 17:07
Zerozero
sorry, offtopic: Ruský dřevorubec si koupil motorovou pilu a za týden ji jde reklamovat se slovy "V… nový
Moas 07.03.2018 08:51
Moas
Nedám sice konkrétní radu, protože v pilách se nevyznám, ale jeden nákupní tip. Většina prodejců, kt… nový
Martin444 08.03.2018 18:39
Martin444
Riwall RPCS 50 40 jdu zitra vratit Pri prvnim zatahnuti se rozkocila startovaci kladka na nekolik ku… poslední
pavel s 11.03.2018 19:53
pavel s

Levnější motorovou pilu ti můžu doporučit NAREX - EPR 30-20. Pokud s ní neplánuješ řezat lesy, tak ti bohatě vystačí. Mám taky podobnou pilu od Narexu a žádné problémy mi ještě nedělala. Levně ji mají třeba na pilanamarket.cz

Nežli spoléhat na ne zcela konzistentní kvalitu Hecht a spol, to radši starší pilu, která je bezproblému servisovatelná - Dolmar 115 mám jednu z prvních (z roku 1987) a prošla si jak hobby použitím dnes, tak aktivní těžbou. V bazarech je podobných hromada, není tam snad jediná součástka která by nešla za levno sehnat nová.

Je to proto, že Číňani jsou utajený mimozemšťani a dělaj to silou vůle :-D
Taky je to prý dotovaný, aby převálcovali svět a umožňili chudým obyvatelům západních států si to koupit. :-)
Tahle jednoručka z odkazu je asi dobrá na prořezávání stromů a podobně. Výkon nic moc. Já mám od Hechtu tuhle (nechci dělat reklamu), https://cz.hecht.cz/hecht-45-motorova-pila A několik let s ní dělám dřevo na topení a zatím funguje.
Koupil jsem ji za necelý dva litry, teď ji tam mají o něco dráž. Ale asi před 14 dny, měli úplně tu stejnou, jen to Hecht na ni nebylo, v Tescu za neuvěřitelných 1490,- Teď ale akce skončila, ale i tak ji tam mají za asi 1900,- No za ty prachy se to dá i vyhodit. Navíc to zdá se funguje. A to ji teda fakt nešetřím. Ten motor se jen tak nezastaví. I kdyby odešla dávno si na sebe vydělala. Z podzima jsem s ní řezal naposled. Nechal jsem v ní benzín i olej. Předevčírem jsem potřeboval něco přeříznout, tak jsem ji vzal a chytla na druhý zatáhnutí. Jen lišta se mi zdá není moc odolná. Tak jsem si v tescu po asi 200,- koupil dvě náhradní. Jinak v tom Hechtu se dá koupit o něco dráž s lištou a řetězem Oregon. Až mi odejde, koupím zas tu samou, tohle se neopravuje, vždyť je to cena spotřebního materiálu.

sorry, offtopic:

Ruský dřevorubec si koupil motorovou pilu a za týden ji jde reklamovat se slovy "V návodu píšou že za den se s tím dá udělat pět kubíků dřeva. Ať dělám co dělám, víc jak tři nezmáknu". Prodavač vezme pilu, nastartuje ji a dřevorubec zpozorní: "Co vám to tady vrčí?"

Nedám sice konkrétní radu, protože v pilách se nevyznám, ale jeden nákupní tip. Většina prodejců, kteří mají kamennou prodejnu, se musí vystaveného zboží nějak zbavit. Podobně je tomu také se zbožím z různých předváděček atp. Toto zboží je většinou nabízeno s nějakou (větší či menší) slevou. Já takhle například kupovat vrtačku v OBI, protože byla "používaná" v prodejně, dostal jsem ji s třetinovou slevou. Další případ, kdy prodejce snižuje cenu nového zboží jsou vratky ve čtrnáctidenní lhůtě - toto zboží je většinou rozbalené, někdy párkrát použité. Je ale docela pracné takové zboží dohledat, buďto zkouším přímo konkrétní prodejce, nebo hledám přes služby jako Heuréka, https://www.slewik.com/cs/ atp. Na zboží je vždy standardní dvouletá záruka, vrátit jej samozřejmě lze ve čtrnáctidenní lhůtě jako běžný nákup. Co se týče finanční úspory, tak to je hodně individuální - ale někdy ta úspora může být třeba i polovička z běžné ceny. Jen je potřeba to hlídat, většinou takové zboží mizí do pár hodin :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru