Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nerez komín s vložkou 0,5mm

Ak je plech z ušľachtilého matroša, metalu, antikoro, titan, z vnútra pozlatený chrom-vanadium, vydrží večne. Však v komíne odchádzajú iba splodiny, nežhavíš tam priamo koks alebo brikety, ako poväčšine býva v ohnisku na liatine obkolesenej izoalčným šamotom, aby sa neprepálili bočnice.

Ak rozkúriš v ohnisko, okamžite stiahni spodnú, vzduchovú klapku na Peterkách, nech ti plamene nešľahajú z komína, ako z opačne štartujúcej rakety.

Teraz som si spomenul, ako som na vojne (v ČR) prečistil prieduch komína, lebo neťahalo v troch poschodiach celého krídla kasína.

Po večierke som do vrchných dvierok na sedlovej streche luxusnej ubytovne nalial 20l benzínu pre vozidlo Uaz (bol to ten 88 oktánový šmejd).

Ráno, o 5,30 hod., dobehol kuchár so smenou celí čierny od sadzí, lebo dole vo vývarovni centrálnej kuchyni zakúrili pod veľkým kotlom na čaj pre celý pluk pričom nasiaknuté sadze v komíne, nacecané od beznínu ktorý stiekol od povale až dole, sa chytili. Vyrazilo tlakom, pekelnou šajbou aj komínové plechové trubky smerom od varného kotla na čaj. Kuchyňa sa musela fest vyčačkať, vybieliť. Kuchár so smenou osprchovať, erárne oblečenie sa nedalo vyprať. Nuž ale tehlový komín bol z vnútra fest prečistený. Musel to byť z vonku nádherný pohľad, keď ponad strechu vypálila desaťmetrová ohňová liša, ako z tryskového motora šľahajúca priamo z komína kasína do nebies. Našťastie som akciu s benzínom spravil potichu a sám, na vlastné triko, nikto o tomto mojom úmysle nevedel a tak vrchosť zelených pakov nič nevyšetrila. *Zlatí komunisti, ubránili sme mier a socialistické istoty pretrvávajúce dodnes. Geniálny literát, Viliam Plevza a jeho Trvalé hodnoty, by mal radosť.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny