Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zakončení nopové fólie

Dobrý den Milane,
vzpomněl jsem si na Vás a přináším info o upevnění lišt a nopovky do soklu z perimetru.
Můj postup:
1) Nejdříve upevněna nopová folie do soklu pomocí hřebů a podložek k tomu určených.
Rozestup asi 30 cm, někdy méně. Zatloukat jdou dobře a drží jakštakš dostatečně. Samozřejmě jdou vytáhnout, mějme na paměti,
že zatloukáme do tenší vrstvy lepidla a polystyrenu. Nopovku jsem ještě jistil ke stěne pomocí montážní nízkoexpanzní pěny zhruba po 60 cm - lehký vstřik zvrchu.
Po několika minutách přimáčknul, protože pěna se lehce rozpíná. Zbytky pěny jsem zařízl.
2) Instalace lišty: V liště jsem si nejdříve předvrtal díry pro natloukací hmoždinky (6x60). Na lištu jsem nejdříve nanesl pás šedého montážního lepidla, poté přitiskl na zeď a předvrtal otvory do stěny pomocí vidiáku - pouze jsem narušil vrstvu lepidla s marmolitem.
poté namáčkl hmoždinku, vytáhl a díru vyplnil montážním lepidlem. Poté hmoždinku vrátil zpět a zašrouboval. Tady musím varovat před klasickými šedými natloukacími hmoždinkami! Hmoždinka nedrží v díře zrovna extra pevně, někdy lehce vyleze ven, ale zas tak tragické to není, lištu podrží. Nejsou zkrátka do polyše vhodné. Já už jsem to s nimi dodělal,
ale příště, na druhou polovinu domu, vyzkouším uzlovací plastové a ty taky doporučuji vám.
Je možné a vlastně nejideálnější použití hmoždinek do polystyrenu (plastové vrtule), ale to by bylo ekonomicky neúnosné.
3) Po zaschnutí tmelu jsem na horní hranu lišt (dotek lišta sokl) a kolem šroubů nanesl asfaltový střešní tmel. Je to velice důležité!! Za lištu a kolem šroubů jinak zatéká! Tmel jsem nanesl i do mezer mezi lištami. Tento asfaltový je velice pružný a pro tento účel podle mě vhodný.
4) Ještě dodám, že při instalaci lišt je důležité dodržet aspoň 1 mm (nebo trochu více) mezeru mezi jednotlivými lištami. Neskutečně dilatují a sebemenší změna teploty s nimi pěkně cvičí. Mně už se na dvou místech lišty také lehce vyboulili, bude opravdu nutné je co nejvíce zakrýt kačírkem nebo přetřít světlou barvou. A při instalaci nejlépe pracovat ve dvou lidech. Pokud si večer vzpomenu, pošlu nějaké fotky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny