Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zkroucený rám vrátek

Ahoj, mám rám na vrátka vyrobený z jeklů a špatným sestavením a svařením je lehce zkroucený. Chci na něj přišroubovat prkna, ale tím zkroucením mi nedoléhají přesně prkna na horním a spodním jeklu. Dá se to nějak "elegantně" vyřešit nebo je to na nic?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Výhoda železa oproti dřevu je ta, že se nechá svařovat... Takže zkroucený rám bych na patřičných mís… nový
Requied 09.08.2017 11:43
Requied
Dobrý den,pokud je rám jinak v pořádku,vše rozměrově navařeno správně a pokřivil ho vliv tepelného p… poslední
Lubomír 09.08.2017 15:47
Lubomír

Dobrý den,pokud je rám jinak v pořádku,vše rozměrově navařeno správně a pokřivil ho vliv tepelného pnutí,tak se dá velice snadno srovnat opět tepelným pnutím,navaření housenky do určitého místa,ochladit,materiál se stáhne a tudíž srovná,housenka se vybrousí pryč do ztracena a tak postupně na všech prohnutých místech a jde to srovnat bez fyzického násilí.Na té straně co je boule udělat návar a rychle zchladit,materiál se stáhne a narovná.Jinak to jde i autogenem,zprudka ohřát bodově malé místo a opět rychle zchladit mokrým hadrem.
Potom jsou metody silové,mým přípravkem je dvojitý sloup na ulici u vrat.Tam už jsem toho srovnal spoustu,strčím materiál mezi dva zabetonované sloupy a páčím.Další přípravek mám schodiště na terasu,bitelné nosníky z úček, na nich schodnice,které něco vydrží,mezi nimi čas od času rovnám trubky,nebo kulatinu,člověk si musí umět poradit.
Hlavně neudělat více škody než užitku,rovnaný materiál omotám starým hadrem,abych něco neodřel.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru