Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypouštěcí ventil závěsného WC zn. Kolo stále protéká

Poradí zkušený instalatér? Do protékajícího závěsného WC zn. Kolo jsem pořídil nový ventil, avšak nejde mi ukotvit do nádržky, nejpíš tam něco chybí, něco k uchycení (vizte přiložený obrázek). Nechce se mi jít cestou bourání celého WC, jak mi už někteří navrhli, nějaká jiná možnost musí být, ne?

Díky předem za nápady a doporučení!

Předmět Autor Datum
Nevim, co konkrétně je za problem, zda ventil tam klokta nebo se nechce zahaknout/zacvaknout do vypu…
Al2 05.08.2017 11:47
Al2
Děkuji za reakci. Ano, nejde zacvaknout, prostě stojí ve vodě nad tou výpustí. Když s ním lehce poh…
Lapin 05.08.2017 19:52
Lapin
V tom případě se da předpokládat, ze neni k dispozici ani vytlačovaci pistole na kartusi a do bojů s…
Al2 05.08.2017 20:44
Al2
Fíha, tak podrobný popis... Úžasný! Mockrát děkuji! :-) poslední
Lapin 07.08.2017 15:23
Lapin

Nevim, co konkrétně je za problem, zda ventil tam klokta nebo se nechce zahaknout/zacvaknout do vypustí. To nepises.
Co použit nějaké vhodné tesneni tvaru o-kroužku nebo asi spis priruby, aby se ty zámky na ventilu měly za co chytnout, a vse pred sezanenim podmazat butylenovym tmelem ?

Děkuji za reakci.

Ano, nejde zacvaknout, prostě stojí ve vodě nad tou výpustí. Když s ním lehce pohnu, voda začne trochu protékat. Někdy tedy protéká, někdy ne. Nelze se spolehnout. Stále otvírat vstup do nádržky a "ladit" polohu není řešení.

Těsnění, tmel... vše super, ale jaké, kde seženu? Doporučíte něco? Nejsem zrovna typ člověka, co doma opravuje. Na vše si objednávám odborníky. :-/

V tom případě se da předpokládat, ze neni k dispozici ani vytlačovaci pistole na kartusi a do bojů s výběrem vhodného tesneni se nemá cenu asi pouštět.
Takže buď pozvat šikovného souseda/kamaráda/instalatera.

Nebo (pokud nebude hrozit neustálé kvedlání tím ventilem při každém splachování a jeho přílišné nadnaseni vodou a je tam jen uzounka skvirka k utesneni a jinak tam ten ventil vcelku i sedí - to musíš posoudit sám na místě), lze zkusit ryze amatérské prasacke reseni. Tedy:

koupit Soudal Butyrub salam za cca kilčo, budou mít v kterémkoliv baubau obchodě.
https://m.heureka.cz/tmely-silikony-lepidla/soudal -butyrub-plasticky-tmel-600g-sedy/
K tomu si kup za par pětek malou plechovku toluenoveho cistice na očištění vseho umazaneho po operaci (dat trochu na hadrik či papírovou uterku a tím otrit uspinene ruce či cokoliv, čím to budes nanaset)

Vypnout přívod vody, odtok v mise poradně suchymi hadriky vysusit (nejen na povrchu, ale i cca 3 cm dovnitř), stejne tak spodek vypousteciho ventilu.
Pak ze salamu (v tvém případě asi prstem) vzít přiměřené množství a vymazat do hloubky cca 2 cm tak pul cm tlustou vrstvou stěny toho odtoku v míse (do toho se pak usadí ten ventil). stejne tak i spodek toho ventilu. Neboj se toho a nešetři, poradně to oblemcej.
Pak ventil vsaď dovnitř a prstem okolo ventilu dole na styku s vypustí ten tmel lehce utemuj a trochu uhlaď, ale jen tak, aby ventil stal rovně a nezůstala nikde žádná dírka mezi ventilem a tou kruhovou vypustí. Nesnaz se to vyhladit do tenké vrstvy. Kdyz tam toho tmelu zůstane trochu víc (tak do 3 mm tlustá vrstva), ničemu to nevadí, aspoň si lip poradi s otřesy, bude lip pruzit. Zůstane to snadno rozebiratelne na rozdíl, kdybys to přilepil. Silikonem to nezkousej, trvale by to netesnilo a blbe se to pak od silikonu čistí.

Nech to 24 hodin bez vody, aby se na povrchu tmelu vytvořila zpevňující krusta. Pod ni to zůstane trvale vláčné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru