Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypouštěcí ventil závěsného WC zn. Kolo stále protéká

V tom případě se da předpokládat, ze neni k dispozici ani vytlačovaci pistole na kartusi a do bojů s výběrem vhodného tesneni se nemá cenu asi pouštět.
Takže buď pozvat šikovného souseda/kamaráda/instalatera.

Nebo (pokud nebude hrozit neustálé kvedlání tím ventilem při každém splachování a jeho přílišné nadnaseni vodou a je tam jen uzounka skvirka k utesneni a jinak tam ten ventil vcelku i sedí - to musíš posoudit sám na místě), lze zkusit ryze amatérské prasacke reseni. Tedy:

koupit Soudal Butyrub salam za cca kilčo, budou mít v kterémkoliv baubau obchodě.
https://m.heureka.cz/tmely-silikony-lepidla/soudal -butyrub-plasticky-tmel-600g-sedy/
K tomu si kup za par pětek malou plechovku toluenoveho cistice na očištění vseho umazaneho po operaci (dat trochu na hadrik či papírovou uterku a tím otrit uspinene ruce či cokoliv, čím to budes nanaset)

Vypnout přívod vody, odtok v mise poradně suchymi hadriky vysusit (nejen na povrchu, ale i cca 3 cm dovnitř), stejne tak spodek vypousteciho ventilu.
Pak ze salamu (v tvém případě asi prstem) vzít přiměřené množství a vymazat do hloubky cca 2 cm tak pul cm tlustou vrstvou stěny toho odtoku v míse (do toho se pak usadí ten ventil). stejne tak i spodek toho ventilu. Neboj se toho a nešetři, poradně to oblemcej.
Pak ventil vsaď dovnitř a prstem okolo ventilu dole na styku s vypustí ten tmel lehce utemuj a trochu uhlaď, ale jen tak, aby ventil stal rovně a nezůstala nikde žádná dírka mezi ventilem a tou kruhovou vypustí. Nesnaz se to vyhladit do tenké vrstvy. Kdyz tam toho tmelu zůstane trochu víc (tak do 3 mm tlustá vrstva), ničemu to nevadí, aspoň si lip poradi s otřesy, bude lip pruzit. Zůstane to snadno rozebiratelne na rozdíl, kdybys to přilepil. Silikonem to nezkousej, trvale by to netesnilo a blbe se to pak od silikonu čistí.

Nech to 24 hodin bez vody, aby se na povrchu tmelu vytvořila zpevňující krusta. Pod ni to zůstane trvale vláčné.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny