Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Betonová stěrka

V interiéru se penetraci asi nic nezkazi. Ale u vnějších konstrukci bych byl opatrnější. Podle typu penetrace se více či méně sníží paropropustnost z konstrukce ven a to může mít dost negativní následky. Například u starých nepodrezanych staveb, kde naši předci neměli díky zanedbatelné ceně energií pred víc, nez jen par desítkami let, problem objekty vytapet či temperovat a tak nějak se počítalo s odvodem par přes difusne otevrenou omitku ven. Kdyz se tohle "přiuzavře" penetraci, muže to byt i na škodu. Mnohdy stačí jen podklad poradně zvlhcit pred aplikaci další vrstvy a výsledek je OK bez snížení paropropustnosti.
Ja si vždy kladu jako první otázku - bude vadit snížení paropropustnosti ? Pokud ne a bude se mi pak dělat lépe s napenetrovanym podkladem, dam tam hloubkovou disperzní penetraci. Soicratu (pro mnohé synonymum pro penetraci) se vyhýbám, umí udelat skaredé šlupky.

Penetraci pred malováním v interiéru taky muže vzniknout nepříjemné překvapeni, ze barva se bude blbe chytat na podklad a budou se dělat mapy, zjm pokud to bylo s penetraci prehnano a nekde je vrstva penetrace silnější či stekla. Viděl jsem nedávno, co provedli dva "profici" u příbuzné. Vymalovani schlo sakra pomalu a dokud to nevyschlo a byly videt ty fleky, příbuzná si rvala vlasy...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny