Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Betonová stěrka

Dobrý den. Mohl by mi, prosím, někdo vysvětlit je rozdíl mezi betonovým potěrem a stěrkou. Připadá mi, že je to jedno a totéž. A co si myslíte o penetraci? Je skutečně tak důležitá nebo se jen uměle navyšují náklady na stavbu?

Předmět Autor Datum
Není to totéž. Zjednodušeně: Potěr je podkladová pevná vrstva, stěrka je vrchní tenká vrstva pro vyr…
Rce 03.08.2017 20:21
Rce
Tak už nás ten IDIOT Nuda smazal-
kocour Amadeus 03.08.2017 20:52
kocour Amadeus
Bodejť, ti rádcové pionýrských skupin drží při sobě, my jsme póvl pro ně, inteligenty. Všichni si my…
Rce 03.08.2017 20:56
Rce
To jsem smazal já. Nadávky vadí, jejich smazání taky. Snad se ti časem udělá lépe.
karel 03.08.2017 21:24
karel
nastrkaj do všetkého svoj rypák.
Nuda 03.08.2017 21:30
Nuda
Jestli jsi dnes požil a nedokážeš se ovládat, už nic nepiš.
karel 03.08.2017 21:34
karel
Já už sem nevlezu, neboj. Nenávist všech k tazatelům je neuvěřitelná a neúnosná, měli byste se chyti…
Rce 03.08.2017 21:45
Rce
Z řazení příspěvků jde snadno poznat, že to nebylo určené tobě, ale o to už asi nejde.
karel 03.08.2017 21:56
karel
to si něco pleteš. já tě pro tvou lásku k pionýrům nazývám pedofilem. ale když vidím, že ani nerozez…
lední brtník 03.08.2017 23:47
lední brtník
Mi je srdečně jedno co jsem u tebe, ty jsi u mne skončil když jsi urážel paní Rceovou jen proto, že…
Rce 04.08.2017 03:53
Rce
A co si myslíte o penetraci? Je skutečně tak důležitá nebo se jen uměle navyšují náklady na stavbu?…
Matyas xl 04.08.2017 08:07
Matyas xl
V interiéru se penetraci asi nic nezkazi. Ale u vnějších konstrukci bych byl opatrnější. Podle typu… poslední
Al2 05.08.2017 11:18
Al2

Bodejť, ti rádcové pionýrských skupin drží při sobě, my jsme póvl pro ně, inteligenty. Všichni si myslí, že ostatní jsou jen blbci, mají čínské šmejdy a velevážnení rádcové už zapomněli, že učení taky z nebe nespadli a když někdo něco neví, tak mu akorát nadávají. Už sem ani moc nechodím, dělá se mi tady špatně z těch vztahů.

Já už sem nevlezu, neboj. Nenávist všech k tazatelům je neuvěřitelná a neúnosná, měli byste se chytit za nos a něco s tím udělat, je to ostuda. Líp se mi neudělá. Nejvíc mne nesral nejmenovaný medvěd, když nadával mojí paní jen proto, že nedovede dobře česky, že nepochází z Čech, to přehnal a stále velmi vážně zvažuji na něj žalobu za veřejnou urážku, asi jí co nejdříve podám. Zlaté Živě. Tvoje kousavé komentáře baví akorát členy toho vašeho mizerného štábu. Normální lidi akorát naserou. Za chvíli si tu můžete dávat dotazy sami sobě, to snad konečně bude pro vás nejlepší. Fakt se z toho tady stalo jen prezentování ega všech "rádců skautíků a pionýrů", každý rádce jen nadává lidem, co se slušně ptají. Pokud jsem si všiml, tak dotaz byl položen slušně a nic nemění na sprostotě odpovědi, že jsi jí smazal. Prostě rádcové se tady jen nafukují a vyvyšují a ukazují lidem, že oni jsou jen ti nejlepší a ostatní póvl je jen pro nadávky. Smazání nic neřeší. Místo omluvy tak ještě kousavé připomínky, nedaleko od nadávání. Nikdy se tady nikdo neomluvil za svoje nadávky a je to stále horší, místo abyste takové rádce mezi sebou netrpěli. Fakt už sem chodit nehodlám. A víš dobře, že alkohol zásadně nepiji, tak si nech poznámky o požití.

Mi je srdečně jedno co jsem u tebe, ty jsi u mne skončil když jsi urážel paní Rceovou jen proto, že neumí dobře česky slovy tvými že blábolí a tak podobně. Mám velmi dobře uschován ten tvůj výplod, poslouží mi jako důkaz u soudu, jestli si na to už nepamatuješ, tak se ti to připomene. A na koho reaguju a na koho ne, do toho ti taky nic není. A nemusíš odpovídat, sem už nikdy nepolezu.

A co si myslíte o penetraci? Je skutečně tak důležitá nebo se jen uměle navyšují náklady na stavbu?

S tou penetrací a názory je to tak 1:1. V žádném případě se s tím nic nezkazí. Někdo třeba radí sádrokarton před malbou penetrovat, někdo to zase považuje za zbytečné. V tomto případě budiž. Zkus ale udělat samonivelační stěrku na beton bez penetrace - zaručuji ti, že ve většině případě ti to odlítá od podkladu a budeš to dělat znovu a s penetrací. Podobné to bude při lepení různých obkladů na zeď nebo podlahu. Záleží totiž na nasákavosti podkladu. Pokud je podklad nasákavý, tak se vsaje voda z lepidla, stěrky , potěru... do pokladu a z lepidla atd se ti stane jen trochu slepený prášek, který se za nějakou dobu rozpadne a nebude to držet. Co se týká ceny, tak je samozřejmě rozdíl, když člověk obkládá koupelnu ( pár korun ) a něco jiného je , pokud se zatepluje barák a polystyren se lepí na porfix nebo ytong. Tam ta penetrace už něco stojí, ale tam bych nešetřil. Je to můj názor, je tu hodně profíků, kteří se na to dívají třeba jinak. Za mě ale penetrovat. Jednoduše, jaký si to uděláš, takový to máš.
Ještě bych doplnil, že penetrace ti zpevní vrchní část třeba betonu, který ti sprašuje a udělá ti tak trochu adhezní můstek ( mezivrstva mezi materiály, které na sobě díky ní budou vzájemně držet).

V interiéru se penetraci asi nic nezkazi. Ale u vnějších konstrukci bych byl opatrnější. Podle typu penetrace se více či méně sníží paropropustnost z konstrukce ven a to může mít dost negativní následky. Například u starých nepodrezanych staveb, kde naši předci neměli díky zanedbatelné ceně energií pred víc, nez jen par desítkami let, problem objekty vytapet či temperovat a tak nějak se počítalo s odvodem par přes difusne otevrenou omitku ven. Kdyz se tohle "přiuzavře" penetraci, muže to byt i na škodu. Mnohdy stačí jen podklad poradně zvlhcit pred aplikaci další vrstvy a výsledek je OK bez snížení paropropustnosti.
Ja si vždy kladu jako první otázku - bude vadit snížení paropropustnosti ? Pokud ne a bude se mi pak dělat lépe s napenetrovanym podkladem, dam tam hloubkovou disperzní penetraci. Soicratu (pro mnohé synonymum pro penetraci) se vyhýbám, umí udelat skaredé šlupky.

Penetraci pred malováním v interiéru taky muže vzniknout nepříjemné překvapeni, ze barva se bude blbe chytat na podklad a budou se dělat mapy, zjm pokud to bylo s penetraci prehnano a nekde je vrstva penetrace silnější či stekla. Viděl jsem nedávno, co provedli dva "profici" u příbuzné. Vymalovani schlo sakra pomalu a dokud to nevyschlo a byly videt ty fleky, příbuzná si rvala vlasy...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru