Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vlhkost na vnitřní zdi v domě - jde to z venku nebo je porušená trubka?

Vzhledem k tomu, ze se to zřejmě projevuje v zásadě všude PODÉL te vodovodní trubky, pak bud vzlinajici vlhkost ze země (chybějící horizontální izolace) nebo nekde povolil spoj na těch trubkach a voda se tlačí ven cestou nejmenšího odporu, tedy klidně prosakuje kolem trubek v cele délce a dere se ven do zdi po cele délce od A az po C.
Obavám se, ze prpblem nebude v netesnosti trubek, ale je to způsobeno kondenzaci ze země vzlinajici vlhkosti díky ochlazení v místě styku s trubkami na studenou vodu, bylo to tak od začátku a ta dlazba, snižující odpar, to jen urychlila, ale neni primární pricinou.
Byly ty trubky pred zabetonovanim nějak obaleny rounem, mirelonem nebo něčím podobným, byť jsou asi na studenou vodu, ale vzhledem k nepřítomnosti izolace je nekdo předvídavy zaizoloval, kdyz uz nebyla řešena vodorovná izolace ?

Edit: asi to bude jak píše Milan Cukrář, bez rozbití podlah, dopodřezání a vodorovné izolace (ci alespoň aplikace Fortesilu po rozhozeni podlah) se to nezlepší ... větrání a topení v cele chodbě následky muže zmírnit

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny