Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Závěsné WC

Všechny zdravím a prosím o radu:
Chtěl bych závěsné WC, ale nebudu dávat spl. nádržku, ale tlakový splachovač. Takže nepotřebuju celý systém Geberit, ale chtěl bych tu mísu nainstalovat přímo na zeď.
Je to 15 cm porobeton (nebo ytong, nevím jak se to přesně jmenuje).
A potřeboval bych radu, jak ho uchytit. Když bude jenom na šroubech - neuvolní (nevyčvachtá) se to časem? A jak s vodou - přívod/odpad, aby to opravdu těsnilo?
Nikde jsem takové řešení nenašel. Já si holt vždycky vymyslím něco extra.
Díky za vaše rady.

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Další problém bude to, že závěsné WC má přívod splachovací vody zazděný ve zdi (stejně je zazděná i…
leo 02.08.2017 18:13
leo
Toto už vymyslené mám, teď hlavně řeším to pověšení mísy. Ale díky.
Karel IV 03.08.2017 08:08
Karel IV
Nemaj obavy, v 150mm priečke Ytong sa 120mm skrutka, navyše, fest podlepená v hmoždínke, ako aj podl…
Nuda 03.08.2017 12:49
Nuda
Škoda, že radcovia nenesú zodpovednosť za svoje rady... poslední
ok 05.08.2017 09:21
ok

Další problém bude to, že závěsné WC má přívod splachovací vody zazděný ve zdi (stejně je zazděná i nádrž) a tlakový splachovač bude mít vývod vně zdi. Pokud by se nějakým 3x zalomeným potrubím dostala tlaková voda tam kde má být, tlak bude menší a nebude to řádně splachovat.

Nemaj obavy, v 150mm priečke Ytong sa 120mm skrutka, navyše, fest podlepená v hmoždínke, ako aj podlepená samotná hmoždínka pred narazením do diery nevyčvachtá ani nevyrve, ak si dáte dvaja rýchlovku sexu priamo na hajzlovej mise. (mám otestované).

riečka aj o hrúbke 75mm totižto pruží v prípade, ak je pevne ukotvená maltou o strop, podlahu a bočné steny. Takáto priečka o polovičnej hrúbke 7,5cm nemá šancu o povolenie v ťahu alebo tlaku v prípade plynulej zátaže do hmotnosti 200kg.

Ale môžeš dať na druhú stranu pod omietku (zasádrovanú) zapustený protiplech 50x50x3mm na ktorom bude napevno navarený šroub durch cez priečku so závitom určeným pre matku fixujúcu WC misu zavesenú k stene. Zvárač ti navarí na dva plechy šrouby so závitom ak mu dodáš tovar.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...