Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Postup byl už popsán nademnou, takže ten už komentovat nebudu, jen mě udivuje, že to takto často "pr…
antibalda 31.07.2017 23:08
antibalda
Neboj nejsi v tom sám, přesně to samé se mi stává s konkrétní značkou žárovek. Co sem si zjišťoval m… poslední
Siki83 01.08.2017 20:34
Siki83

Postup byl už popsán nademnou, takže ten už komentovat nebudu, jen mě udivuje, že to takto často "praská" právě v teráriích (i tento případ). Terárium mám cca 3 roky a už se mi to stalo cca 5x a to už jsem zkoušel měnit i objímku (musel jsem - zničil jsem ji) a dělá to stále. Napadá mě jen tepelné namáhání. Věděl by to někdo vysvětlit trochu podrobněji ? Navíc mě se děje ještě o něco zajímavější věc a to, že když chci takto "ulomenou" žárovku vyndat, tak zbytek žárovky (ten plech) jde pootočit o cca půl otáčky a pak se o něco jakoby zasekne. Přitom nová žárovka tam jde vždycky natočit úplně bez problémů. Nevím, nejsem z toho zrovna dvakrát moudrý ...

Neboj nejsi v tom sám, přesně to samé se mi stává s konkrétní značkou žárovek. Co sem si zjišťoval mělo by se jednat o špatnou sérii (někde kolem roku 2009 jsem koupil několik krabic) a když jsem se k nim dostal a krabice otevřel málem mě kleplo. Ten šílenej "chemickej" smrad co z toho šel (a stále ještě jde - několik balení mi ještě zůstalo), no hrůza. A to nejlepší přišlo když jsem se odhodlal žárovky použít v tera. Nikdy nedojde k prasknutí vlákna, ale oddělení skleněné baňky od závitu doprovázeného akustickým efektem dost podobným výstřelu z děla a vyhozením jističe.

Co se týče vyndání zbytku závitu z objímky a jeho zasekávání. Jsem na tom stejně. Tento "jev" přisuzuji zvýšené vlhkosti v tera a tím vznikající slabé rzi na závitu objímky (mám ty keramické), při demontáži torza žárovky se rez ze závitu objímky třením odstraní a nová tam pak vklouzne jak po másle.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru