Předmět Autor Datum
Vytáhni přívod ze zásuvky a pomocí plochých kleští to chyť za ten plech - závit co zůstal v objímce…
Matyas xl 31.07.2017 14:03
Matyas xl
Sledoval jsem kdysi profíka. Když to nešlo a plech objímky se trhal, vrazil dovnitř izolované kombin…
čumil_old 31.07.2017 16:23
čumil_old
Ano, takhle se to dělá běžně. Pokud je závit žárovky k závitu v objímce přirezlý, nebo jinak pevně s…
mirektatra 31.07.2017 21:54
mirektatra
Jen tak pro zajímavost, co je to za značku žárovky? Mám tu zásobu žárovek, u kterých je tohle standa…
Siki83 31.07.2017 22:48
Siki83
Postup byl už popsán nademnou, takže ten už komentovat nebudu, jen mě udivuje, že to takto často "pr…
antibalda 31.07.2017 23:08
antibalda
Neboj nejsi v tom sám, přesně to samé se mi stává s konkrétní značkou žárovek. Co sem si zjišťoval m… poslední
Siki83 01.08.2017 20:34
Siki83

Postup byl už popsán nademnou, takže ten už komentovat nebudu, jen mě udivuje, že to takto často "praská" právě v teráriích (i tento případ). Terárium mám cca 3 roky a už se mi to stalo cca 5x a to už jsem zkoušel měnit i objímku (musel jsem - zničil jsem ji) a dělá to stále. Napadá mě jen tepelné namáhání. Věděl by to někdo vysvětlit trochu podrobněji ? Navíc mě se děje ještě o něco zajímavější věc a to, že když chci takto "ulomenou" žárovku vyndat, tak zbytek žárovky (ten plech) jde pootočit o cca půl otáčky a pak se o něco jakoby zasekne. Přitom nová žárovka tam jde vždycky natočit úplně bez problémů. Nevím, nejsem z toho zrovna dvakrát moudrý ...

Neboj nejsi v tom sám, přesně to samé se mi stává s konkrétní značkou žárovek. Co sem si zjišťoval mělo by se jednat o špatnou sérii (někde kolem roku 2009 jsem koupil několik krabic) a když jsem se k nim dostal a krabice otevřel málem mě kleplo. Ten šílenej "chemickej" smrad co z toho šel (a stále ještě jde - několik balení mi ještě zůstalo), no hrůza. A to nejlepší přišlo když jsem se odhodlal žárovky použít v tera. Nikdy nedojde k prasknutí vlákna, ale oddělení skleněné baňky od závitu doprovázeného akustickým efektem dost podobným výstřelu z děla a vyhozením jističe.

Co se týče vyndání zbytku závitu z objímky a jeho zasekávání. Jsem na tom stejně. Tento "jev" přisuzuji zvýšené vlhkosti v tera a tím vznikající slabé rzi na závitu objímky (mám ty keramické), při demontáži torza žárovky se rez ze závitu objímky třením odstraní a nová tam pak vklouzne jak po másle.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru