Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co jako nový povrch zdi, když stará barva "nejde" dolů?

Dobrý den, prosím o radu.

Situace: suchá bytovka 50. léta, příčka 4,15x2,45 m dutá cihla na bok (10 cm), vybouraná futra, díra zazděna pórobetonovou příčkovkou, lepidlo-perlinka-lepidlo, štuk... Povrchové provedení nového štuku mizerné, okolo futer a překladu byla navíc omítka silnější, takže ve výsledku kolem dokola viditelný hrb.

Barvu jsem z celé příčky snadno oškrabal (viz obrázek), loupala se v plátech, až na poslední růžovou vrstvu (viz obrázek), ta drží jak čert. Co teď? Rád bych pohledově akceptovatelný povrch zdi - v zásadě by např. stačilo vymalovat tou barvou, co simuluje hrubý povrch omítky, nebýt vystoupléno zazdění dveří, což jsou 2-3 mm.
Takže lepidlo a štuk, jenže ta barva... Na jedné menší zdi okolo okna, kde s ní byla stejná situace, jsem do barvy špachtlí vyškrabal šikmý rastr 1x1 cm až do omítky, namočil a lepidlo se do toho chytlo v pohodě. Na téhle zdi si to ale v takové ploše neumím představit a ani mi to nepřijde systémové.

Možnosti:
1) pracně oškrabat barvu až na omítku, pak lepidlem dorovnat vrypy a do zazdění dveří + štuk.
2) natřít barvu adhezním můstkem, pak lepidlem dorovnat do zazdění dveří a štuk... Ohledně toho nátěru mám dobrou zkušenost, dával jsem nivelaci na dlažbu v koupelně, můstek k dlaždičkám perfektně přilnul a vytvořil velmi hrubý povrch
3) natřít adhezním můstkem, pak nanést hmotu typu Keraštuk apod. Nemám s tím ale dobré zkušenosti: oproti ujišťování výrobce to chce zvláště ve větší ploše fortel, jinak to rovné a pěkné není, a pak taky to broušení... Ale na druhou stranu tyhle hmoty lepí a drží na všem, v koupelně jsem odvážně nanesl tuhle pastu na latex, co taky nešel zaboha dolů (rekonstrukce koupelny se teprve chystá). A perfektně drží.
4) SDK
5) nevím

Ještě mne napadla možnost nula (0), že existuje něco, co tu růžovou dostane pryč... (namočit vodou nepomáhá)

Kloním se k dvojce, rád si ale nechám poradit. Předem děkuji

PS: na první fotce detail oškrabané zdi, na druhé zazdění dveří, na třetí detail převýšení původní omítky a lepidla

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ak je to save, nestacilo by rozrobit mazlave myslo (poriadna davka) vo vode a okruhlou maliarskou st…
truhlik 20.07.2017 10:06
truhlik
rád vyzkouším cokoliv před osekáváním :) namočit jen vodou nestačí, ta se sice vpíjí, ale barva je… poslední
MaNe 20.07.2017 10:34
MaNe

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru