Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Napojit starý beton na nový

Ahoj,vím že spojení staré bet.pokládky s novou prakticky nelze.Já se ale i přesto musím o něco podobného pokusit.Ve starém betonu a kolem něj před garáží mám cca díry 8-17cm díry ktěré potřebuji zaflikovat.Moje otázka zní jak starý a nový beton spojit aby alespon pár let vydržel a neoddělil se od starého.Napadly mě 2 varianty:A)Přimíchat do betonové směsi lepidlo na obklady nebo za B)Až nový beton zaschne přetáhnout celou betonovou vyspravenou kostku lepidlem na obklady.Děkuji za každé rady a nápady.

Předmět Autor Datum
Použil bych nějakou k tomu určenou hmotu, něco jako nivelačku (pokud jde o nerovný povrch), resp. vy…
touchwood 13.07.2017 10:48
touchwood
Na malé opravy mám dobrou zkušenost s tímto (na velké by to asi vyšlo draho). Jinak jsem kdysi něco…
jirka44 13.07.2017 11:55
jirka44
Vyříznout původní beton okolo díry do nějakého tvaru obdélníku čtverce, s rovnými svislými stěnami,…
pc 13.07.2017 12:32
pc
Su na to specialne hmoty ako uz bolo spomenute ale da sa to aj tak ze kupi sa jemny betonovy poter (…
poihu 13.07.2017 13:38
poihu
Zdravím ze Šumavy! Vlastní zkušenost z opravy poškozených betonových schodů na chalupě v nepříznivýc…
vitovec 13.07.2017 13:45
vitovec
Na to je jednoduchá odpověď. Lze. Použijte z fa Mapei Eporip, to je dvousložkové lepidlo na bázi epo…
lehoun 07.05.2021 15:14
lehoun
Gratuluji k probuzení po čtyřech letech.:-)
Lubomír 07.05.2021 16:13
Lubomír
Tohle je asi nemoc. Přinesl do tématu novou informaci a navíc na místo, kde ji lidé najdou. poslední
kejki 08.05.2021 20:11
kejki

Vyříznout původní beton okolo díry do nějakého tvaru obdélníku čtverce, s rovnými svislými stěnami, flexou. Potom díru zabetonovat. Po zatvrdnutí spáru mezi betony znovu proříznout flexou a nařezat krátké kolmé řezy po obvodu díry. Polovina řezu do původního betonu, polovina do nového betonu. Do těch krátkých řezů (na každé straně díry tak jeden dva) vložit kovový pásek k tomu určený a všechny ty řezy zalít nějakou epoxidovou pryskyřicí (nevím jak se to jmenuje). Je to technologický postup.

Su na to specialne hmoty ako uz bolo spomenute ale da sa to aj tak ze kupi sa jemny betonovy poter (podla toho aku hrubku chces toho nanasat), ak je nejaky ochodeny ten beton tak ho zdrsnim dratenou kefou alebo nejakou diamantovou frezou obrusim, povysavam od prachu, navlhcim a necham vodu vsat aby tam neostali kaluze, potom miesto natrem stetcom kasou spravenou z flexi lepidla a hned na to davam ten betonovy poter (nesmie sa nechat ten nater z flexi lepidla vyschnut). Ak nemam betonovy poter ale len nejaky obycajny beton tak do neho pridavam cca 10-25 percent flexi lepidla podla toho co je to za beton a kolko je v nom cementu, ale je mozne pridat aj do toho poteru aj ked vsade vyrobca pise ze sa to nema miesat. Takto som poopravoval nejake erodovane betonove muriky, rozpraskany betonovy vrsek komina, nadstavoval betonove schodiste a zatial to teda drzi. Pretahovat to samotnym lepidlom neodporucam, odlupe sa to, lepidlo neni vhodne ako pochodzia vrstva. A treba davat pozor na preschnutie betonu zvlast pri tenkych vrstvach, takze zakryt to a obcas potom pokropit vodou.

Zdravím ze Šumavy!
Vlastní zkušenost z opravy poškozených betonových schodů na chalupě v nepříznivých klimat. podmínkách:
Z místa poškození vysekat všechen narušený - nesoudržný beton. Pak důklaně vystříkat vodou, nejlépe tlakovou všechny zbytky betonu a prachu. Nechat vyschnout. Pak napenetrovat Sokratem. Po vsáknutí penetrace do styčné plochy řádně, štětcem vetřít slabou vrstvu přiředěného /lepšího/ flexibilního lepidla va vnější obklady. Výplňový beton z jemnějšího materiálu /zrnitost podle síly vrstvy/ pak "nastavit" Flexi lepidlem. Do vrchní vrstvy betonu před zarovnáváním - filcováním rovněř přidat trochu lepidla. Na závěr pak opravovanou plochu poprášit cementem, nejlépe pomocí vyřazeného kuchyňského cedníku. Aby to pak neklouzalo a pro sjednocení povrchu/. Nezapomenout na následné kropení vodou do vytvrzení betonu, chránit před sluncem.
Na přiloženém obrázku je stav schodu, kdy byl vyspraven klín v celé výši schodu, po čtyřech letech. V zimních měsících bývá v těchto místech "nafoukáno" i více než půl metru sněhu.

Na to je jednoduchá odpověď. Lze. Použijte z fa Mapei Eporip, to je dvousložkové lepidlo na bázi epoxidů, namíchat, na očištěný povrch nanést třeba v 1 mm vrstvě, a přímo do čerstvého nalít nový beton.
Je to dokonce v nějaké příloze k Eporipu.
Balení bereme po 10 kg, ale existuje i menší. Poptejte se ve stavebninách, již není možné kupovat napřímo.
Zdenek

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru