Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vapka do 5000 Kč

Zdravím kutilové, poradil by mě někdo, jakou koupit vapku kolem 5000 Kč. Použití na auto a kolem domu na dlažbu a podobně. Pokud možno i s nějakým příslušenstvím. Děkuji za kazdý tip.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
osobne by som si doporučil Kärcher alebo Nilfisk,je k nim vyššia záruka/ obvykle 5 rokov/,rôzne adap… nový
audax 12.07.2017 10:11
audax
Ber s vyšším tlakom, 110bar je slabota hlavne na zažratú špinu v dlažbe, zelený mech alebo bordel na… nový
Nuda 12.07.2017 14:21
Nuda
Já mám Karcher K2, na běžné práce kolem domu, omytí auta, horských kol, dlažby, plotu apod. Letos js… nový
rokator 12.07.2017 14:41
rokator
Taky mám 110 barů, Makita HW111 a k baráku stačí... Dělal sem i se silnější, ale ta už spíš ničila. nový
Odoaker 12.07.2017 15:51
Odoaker
http://www.ceskykutil.cz/vysokotlaky-cistic-vybire jte-s-rozmyslem nový
cigy67 14.07.2017 12:44
cigy67
Hlavně je nutné nekoukat na ten ten maximální tlak, to je ten, co dokáží vydržet hadice atd... Ten m… poslední
Dist 15.07.2017 06:14
Dist

osobne by som si doporučil Kärcher alebo Nilfisk,je k nim vyššia záruka/ obvykle 5 rokov/,rôzne adaptéry na rôzne typy nástavcov etc,mnohé modelové rady majú rovnaké príslušenstvo/kefy,hadice a spol/ a náhradné diely ako filtre,tesnenia a podobné užívatelsky menitelné súčasti...........riwall je zasa cenou uplne niekde inde u väčšiny výkoovo porovnatelných výrobkov,čo tiež určite nieje nezaujímavé,len vzhladom na to netuším,či dokážu popritom udržať aj rovnakú kvalitu ako Kärcher a Nilfisk....

Ber s vyšším tlakom, 110bar je slabota hlavne na zažratú špinu v dlažbe, zelený mech alebo bordel na prístupových chodníkoch.

Na zasvinený motor ti stačí rozrobiť značkový prací prášok v silnom pomere vo vriacej vode a prestirekať agregát malým, 2l záhradným postrekovačom s roztokom prášku 2x po sebe. Po pôsobení (prášku Persil) na studenom motore cca 15 minút stačí opláchuť vodou a motor sa blyští, ako funglovka. Aditíva a odmasťovače v pracom prášku žiadna gebuzina akou je napríklad Arva nenahradí. Ani wapka. Mám otestované. A, ak takto ošetrený blok spolu s vaňou a príslušenstvom prestriekaš po vysušení silikónovým olejom, čistý Tuzex, hliník ala dovoz z Ameriky. Na STK bude technik pod vozom iba mľaskať blahom, žiadne mastnoty s nabaleným bahnom v kritických miestach. Ešte si v jame v odlesku z olejovej vane upraví všivákom svoje háro, ako pred zrkadlom.

Já mám Karcher K2, na běžné práce kolem domu, omytí auta, horských kol, dlažby, plotu apod. Letos jsem zkusil očistit zahradní nábytek a "šedé patiny" a šlo to krásně - už nikdy nebudu brousit.

Má to tedy jen 110 barů, což podle Nudy nestačí - ale asi má dlažbu extra zasranou - mě to u nás stačilo a mech lítal také.

Hlavně je nutné nekoukat na ten ten maximální tlak, to je ten, co dokáží vydržet hadice atd... Ten mají všude napsaný. Reálný je o 20-50 barů méně.... 100barů+ reálného tlaku už není vůbec málo
Já si koupil Vega 7220 napsané 150 bar, ale má reálně 110 bar. A je to naprosto dostačující. Pokud se tryska natočí do maximálního tlaku tak lítá z auta i lak :D
Ale jinak zrovna Vega 7220 bych rozhodně nedoporučil... nejvíc mě štve, že nádobka na saponát je úplně naprd. Pokud má téci saponát tak to lze jen tak, že teče pod minimálním tlakem, jen volně vytéká, jak když si to dám do konve a poleju auto, žádné napěnění nic... Takže spíš se podívat po "značkové".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru