Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odmaštění dřeva od oleje

To nedáš. Výrobca dosky pod vysokým tlakom a teplotou impregnuje do hĺbky dreva. Robia to v nejakých klávoch, tlakových papiňákoch.

Jedine na povrch dosiek použi granule sodíka alebo draslíka (kúpiš ich ako odmasťovač určený do sifónu), len bacha, je to silná žieravina, lúh sodný.

Nerozpúšťaj granule v plaste s horúcou vodou, lebo prídeš o zrak, nastane prudká reakcia, var. Plastová nádoba sa roztopí teplom z granúl.

Tiež sa ti rozleptá štetec, ak použiješ na náter lúhu klasický, vlasový. Jedine dosky nejakým záhradným, 2l plastovým postrekovačom nastriekať rozrobeným lúhom a nechať aspoň dve hodiny žrať takto ošetrené drevo. Potom umy dosky čistým, 8% kuchynským octom a následne vodou.


Potom by mal luxol chytiť.


Osobne natieram drevo prípravkom zn.: Balakryl, obsahuje prírodné živice z borovice, ľanový olej a organické riedidlá.

Balakrylom - transparentný na drevo proti ÚV, som natrel finálny náter vrchnej syntetiky na kovovej bráne a na plote pričom syntetika vypadá na kove pod Balakrylom roky ako nová, lesklá, pružná, nestráca odtieň na základe ochranného filmu zo živíc, ktoré sú jej obsahom. Sused už plot opravoval, mal ho vyšuntelý od slnka a mrazov. Všimol som si, že ani vtáčie výkaly nepoškodzujú tento finálny ochranný náter, jednoducho ich voda v zime spláchne pritom farba zostáva v mieste výlučkov kloaky (vápenných sračiek) neporušená.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny