Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odmaštění dřeva od oleje

Dobrý den,
potřebuji dva stolky natřít lazurou LUXOL - kaštan. Problém je v tom, že ty stolky jsou koupené v IKEA a jsou napuštěné olejem. Zkoušel jsem to odmastit vodou s jarem, tech. benzínem a kdoví čím a pořád po tom jezdí nátěr jak po hov.. Je to z břízy.
Co s tím? Je nějaká možnost, jak to odmastít? Brusit to nechci.
Díky za každou radu.

Předmět Autor Datum
To nedáš. Výrobca dosky pod vysokým tlakom a teplotou impregnuje do hĺbky dreva. Robia to v nejakých…
Nuda 13.06.2017 13:24
Nuda
granule sodíka alebo draslíka (kúpiš ich ako odmasťovač určený do sifónu) Tušíš aspoň trochu, o čem…
karel 13.06.2017 13:33
karel
Ja rozumiem, ale pre teba neznalého laika, lamu na pohľad, je to španielska dedina: čumendo-grando,…
Nuda 13.06.2017 14:29
Nuda
tie granule sodíka a draslíka sú trošku nezmysel,tie ako čistič sifonu nekúpiš nikde,hydroxid drasel…
audax 13.06.2017 16:43
audax
Tyhle louhy a tak se používají na odstranění starých nátěrů. Takže olej to ze dřeva nedostane. Další… poslední
Matyas xl 13.06.2017 17:26
Matyas xl

To nedáš. Výrobca dosky pod vysokým tlakom a teplotou impregnuje do hĺbky dreva. Robia to v nejakých klávoch, tlakových papiňákoch.

Jedine na povrch dosiek použi granule sodíka alebo draslíka (kúpiš ich ako odmasťovač určený do sifónu), len bacha, je to silná žieravina, lúh sodný.

Nerozpúšťaj granule v plaste s horúcou vodou, lebo prídeš o zrak, nastane prudká reakcia, var. Plastová nádoba sa roztopí teplom z granúl.

Tiež sa ti rozleptá štetec, ak použiješ na náter lúhu klasický, vlasový. Jedine dosky nejakým záhradným, 2l plastovým postrekovačom nastriekať rozrobeným lúhom a nechať aspoň dve hodiny žrať takto ošetrené drevo. Potom umy dosky čistým, 8% kuchynským octom a následne vodou.

Potom by mal luxol chytiť.

Osobne natieram drevo prípravkom zn.: Balakryl, obsahuje prírodné živice z borovice, ľanový olej a organické riedidlá.

Balakrylom - transparentný na drevo proti ÚV, som natrel finálny náter vrchnej syntetiky na kovovej bráne a na plote pričom syntetika vypadá na kove pod Balakrylom roky ako nová, lesklá, pružná, nestráca odtieň na základe ochranného filmu zo živíc, ktoré sú jej obsahom. Sused už plot opravoval, mal ho vyšuntelý od slnka a mrazov. Všimol som si, že ani vtáčie výkaly nepoškodzujú tento finálny ochranný náter, jednoducho ich voda v zime spláchne pritom farba zostáva v mieste výlučkov kloaky (vápenných sračiek) neporušená.

tie granule sodíka a draslíka sú trošku nezmysel,tie ako čistič sifonu nekúpiš nikde,hydroxid draselný a sodný alias lúh sodný a draselný, ten sa predáva ako granulát a je aj súčasťou prípravkov na čistenie sifonov,ale ten je o niečom úplne inom ako čistý sodík a draslík....

Tyhle louhy a tak se používají na odstranění starých nátěrů. Takže olej to ze dřeva nedostane. Další problém bude v tom, že lazura se musí vsáknout do dřeva tak, aby byla zachovaná kresba dřeva. Pokud je už dřevo něčím napuštěné a lazura nemá možnost se vsáknout do dřeva , bude výsledný efekt vypadat tak, jako když se dřevo natře barvou...budou vidět tahy štětcem a nebude to vypadat hezky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru